Matovič chce k 500-eurovému bonusu pre seniorov pridať 100 eur na energie: Tiež to bude poukážka?
04 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Mení rétoriku zo dňa na deň! Minister financií a expremiér Igor Matovič chce k poukazu v hodnote 500 eur za očkovanie pre ľudí nad 60 rokov pridať bonus 100 eur na energie pre seniorov. Bez ohľadu na to, či sú zaočkovaní.

Konečne nejaká podpora?

Matovič to navrhol vo štvrtok v rozprave v pléne Národnej rady (NR) SR. Tento návrh podľa neho stojí za zváženie. Dodal, že ruka je podaná voči všetkým v sále vrátane SaS a opozičných poslancov, píše portál tvnoviny.sk.

"Sme otvorení, áno, pridať nejaký bonus pre všetkých dôchodcov bez ohľadu na to, či budú zaočkovaní alebo nebudú zaočkovaní, na energie," vyhlásil Matovič. Nový nápad ministra by stál približne 110 miliónov eur navyše.

Priznal prehru

Zároveň Matovič pripustil, že vláda prehrala súboj o presviedčanie najrizikovejších ľudí na očkovanie. "My sme neargumentovali dostatočne, my sme dostatočne nepresviedčali a prehrali sme ten súboj argumentov s ľuďmi, ktorí týchto dôchodcov strašili čipmi a bludmi. Preto my sme zodpovední za ich životy. My si tú zodpovednosť zo seba ako Pilát nezmyjeme, aj keby sme sa akokoľvek snažili," sypal si popol na hlavu expremiér.

Takže Matovič po tlaku aj zo strany SaS musel priznať, že 500 eur vo forme poukážky na využitie služieb nie je pre seniorov príliš veľkým lákadlom na prijatie vakcíny. Nemyslí si to ani poslanec Miroslav Urban.  podľa neho 500-eurový príspevok nemá zmysel. Peniaze by radšej investoval do zdravotníctva.

Šéf parlamentu radí seniorom: Chcete radšej hotovosť? Predajte 500-eurový bonus od vlády priekupníkom
Milí seniori! Nevládzete minúť svoj 500-eurový bonus vo fitku, na lyžovačke, či nepotrebujete takú drahú frizúru a radšej by ste chceli hotovosť na živobytie alebo lieky? Predseda parlamentu má pre vás skvelú radu! Predajte poukážku... Čítať ďalej
03 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

"Tu asi nejde z vašej strany o žiadnu snahu ekonomicky pomôcť dôchodcom," tvrdí hlasák Erik Tomáš. Ďalší nezaradený poslanec Tomáš Taraba poukázal na to, že je jedna skupina ľudí, ktorí by sa očkovať dali, ale majú problém s vakcínami, ktoré sú dostupné na Slovensku. "Je to tá skupina ľudí, ktorí majú problém s etickými stránkami vakcíny," dodal.

Kollár zaperlil

Predseda parlamentu a líder Sme rodina Boris Kollár zas penzistom poradil, čo všetko môžu urobiť s 500 eurami od vlády.

„Každý deň môžete ísť na trojeurové meníčko do jedálne alebo do nejakej reštaurácie, alebo to môžete dať vnúčikovi, alebo môžete s tým čokoľvek spraviť, môžete to bárs aj predať priekupníkovi za 400 eur a máte cash,“ radí Kollár aj takým seniorom, ktorí sa kvôli svojmu zdravotnému stavu častokrát dostanú z domu len na prehliadku k doktorovi.

Zabudol však dať slovenským dôchodcom návod, kde takého priekupníka majú zohnať.

Matovičov "staničný" slovník: Saskárov nazval cynikmi, Fica 7x bastardom
Minister financií Igor Matovič (OĽaNO) poslancom v grémiu vysvetľoval, prečo sú dôležité päťstoeurové očkovacie poukazy. Potom nechutne vynadal koaličným partnerom zo SaS. Keď sa dostalo na opozíciu, sedemkrát nazval Roberta Fica (Smer-SD)... Čítať ďalej
03 | 12 | 2021 | Norbert Pančík

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami do verejnosti nedostávajú. Redakcia HD.