Lockdown sa bude prehodnocovať
02 | 12 | 2021 I Norbert Pančík

Nové uznesenie by mala vláda schvaľovať nasledujúcu  stredu 8. decembra. Po rokovaní vlády to vysvetlil na svojej tlačovke premiér Eduard Heger (OĽANO).

Pandémia by sa podľa Hegera nemala riadiť na základe názorov a pocitov, ale na základe reálnych faktov. „Nie je podstatné, čo si ja myslím. Nehľadajme riešenia v názoroch,“ poznamenal. Tiež uviedol, že vláda nerokovala o sprísnení režimu na hraniciach pre nový koronavírusový variant omikron. Na margo novej mutácie ,len povedal svoj názor v ktorom hovorí o tom,aby sa danou témou zaoberali len odborníci. Doslova tvrdí,že je to na debatu. Premiér Heger na nechal počuť v tomto argumente „Je dôležité, aby sme nevyvolávali atmosféru paniky. Neurobme znovu tú chybu. Pretože vidíme, že každý variant sa na konci dňa dostal všade,“ skonštatoval. Podľa neho o novej mutácii musíme získať čo najviac informácií.

Eduard Heger deklaruje myšlienku, že povinné očkovanie niektorých skupín je dobrá „myšlienka“. „Som rád, že si čím ďalej tým viac ľudí uvedomuje, že toto je jediná cesta a nie iba na Slovensku. To je to, čomu sa teším,“ povedal.

SaS podáva trestné oznámenie pre bilbordy ĽSNS o vakcínach
Koaličná SaS podáva trestné oznámenie pre bilbordy parlamentnej ĽSNS, na ktorých píše, že vakcíny proti ochoreniu COVID-19 obsahujú bunky z ľudských plodov. Na štvrtkovej tlačovej konferencii o tom informovala šéfka Výboru Národnej rady (NR) SR pre... Čítať ďalej
02 | 12 | 2021 | Ivan Mihale/tasr

Zároveň sa zmienil o jednote vlády v boji proti korone. „Nepoviem nič nové, ak poviem, že tejto vláde škodí to, ak tu nie je jednota,“ hovorí Heger. K jednote vyzýva všetkých, aj opozíciu, a to najmä v otázke boja proti ochoreniu COVID-19.Čo sa však nedá urobiť z večera do rána, touto myšlienkou ukončil svoj príhovor.