Rusko je pripravené obnoviť spoluprácu so Slovenskom
01 | 12 | 2021 I TASR / Eka Balaskova

Dnes, 1. decembra ruský prezident Vladimír Putin oznámil, že Rusko je pripravené obnoviť konštruktívnu spoluprácu so Slovenskom Ak o to bude mať Slovensko záujem.

Noví veľvyslanci

V. Putin to uviedol počas ceremónie odovzdávania poverovacích listín viacerých veľvyslancov v Kremli. Medzi veľvyslancami bol aj ten slovenský.  "Máme záujem rozvíjať vzťahy so Slovenskom založené na dobrom spolunažívaní a vzájomnom rešpekte, pri vedomí duchovnej a kultúrnej blízkosti obyvateľov oboch krajín a spoločnej histórie boja proti nacizmu," vyhlásil Putin pri prijímaní poverovacích listín od slovenského veľvyslanca Ľubomíra Reháka.

Predžalobná výzva študentov z Brna - netlačte nás do očkovania!
Skupina študentov z Masarykovej univerzity v Brne škole poslala predžalobnú výzvu. Tá hovorí o údajnom tlaku na očkovanie proti c-19 a vyžadovaní pravidelných testov od neočkovaných. Rektor Martin Bareš tvrdí, že škola povinnosť očkovania neukladá,... Čítať ďalej
01 | 12 | 2021 | Eka Balašková

Obmedzené kontakty

Šéf Kremľa konštatoval, že politické kontakty medzi Slovenskom a Ruskom sú obmedzené. "Ak je však slovenská strana pripravená, bude možné pokračovať v obojstranne výhodnej spolupráci, ktorú sme roky udržiavali," cituje TASR slová Putina.

Cíti sa poctený

"Som poctený tým, že môžem pôsobiť ako šiesty veľvyslanec Slovenska medzi našimi dvoma krajinami a národmi, napísal Rehák na Twitteri. Jeho poverovacie listiny podpísala slovenská prezidentka Zuzana Čaputová.

Solidarita s ČR

SITA pripomína, že Slovensko v apríli za nežiaduce osoby vyhlásilo a teda vyhostilo troch zamestnancov ruskej diplomatickej misie v SR. Urobilo tak na znak solidarity s ČR. Tá podozrieva ruských agentov z účasti na výbuchoch v muničnom sklade v obci Vrbětice v roku 2014. Rusko následne rozhodlo o vyhostení troch pracovníkov nášho veľvyslanectva v Moskve.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/11/30/lukasenko-uznal-krym-ruskym

Neboli sme jediní

Na znak solidarity s ČR  vyhostili zamestnancov ruských veľvyslanectiev aj Estónsko, Litva, Lotyšsko a Rumunsko. Jedného ruského diplomata vypovedalo aj Bulharsko. To podozrieva Rusko zo štyroch výbuchov v muničných skladoch na svojom území. Okrem nášho veľvyslanca prijal putin v sále Veľkého kremeľského paláca aj poverovacie listiny od veľvyslancov Rakúska, Talianska, Španielska, Vietnamu, Brazílie a viacerých ďalších štátov Afriky, Ázie a Latinskej Ameriky.

Pomôžete nám zdieľaním?

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami do verejnosti nedostávajú. Redakcia HD