Ukrajina usporiada v roku 2022 desať veľkých medzinárodných vojenských cvičení
30 | 11 | 2021 I tasr

Ukrajinská armáda usporiada v roku 2022 až desať veľkých medzinárodných vojenských cvičení. V utorok to oznámil Kyjev,

podľa ktorého sa na manévroch zúčastní najmenej 21.500 vojakov ukrajinských a 11.000 vojakov zo Spojených štátov, Británie, Poľska, Rumunska a ďalších partnerských krajín.

Agentúra Reuters v tejto súvislosti pripomenula, že šéf ukrajinskej vojenskej rozviedky tento mesiac uviedol, že Rusko má pri ukrajinských hraniciach zhromaždených viac ako 92.000 vojakov a pripravuje sa na útok, ktorý by mal byť uskutočnený do konca januára alebo začiatku februára. Obavy z možného ruského útoku vyjadrili okrem Ukrajiny aj Spojené štáty.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/11/30/usa-otestuju-hypersonicke-rakety-pomocou-dronov

Ruská štátna tlačová agentúra TASS v tejto súvislosti v utorok citovala z tlačovej správy Služby zahraničnej rozviedky Ruskej federácie (SVR), podľa ktorej USA vyvíjajú tlak na svojich európskych spojencov v otázke Ruska.

"Podľa dostupných informácií západný diplomatický zbor zaznamenáva rastúcu aktivitu Spojených štátov zameranú na získanie podpory európskych spojencov v otázke použitia sily voči Rusku. Tón tohto dialógu je stále tvrdší," uvádza sa v tlačovej správe.

SVR ďalej uviedla, že Washington a Londýn sa "falošnými tvrdeniami o blížiacej sa ruskej invázii na Ukrajinu" pokúšajú vyvolať paniku. Správy o takomto pláne sú podľa Moskvy len "propagandou západu".

Nigéria: Ozbrojený gang oslobodil z väznice vyše 250 väzňov
Skupine mužov ozbrojených ťažkými zbraňami sa podarilo preniknúť do väznice v meste Jos v štáte Plateau v strednej časti Nigérie a oslobodiť odtiaľ vyše 250 väzňov. S odvolaním sa na pondelňajšie vyjadrenie nigérijskej väzenskej služby o tom... Čítať ďalej
30 | 11 | 2021 | tasr