Chorí skončia v čakárni, ďalej vstup len pre očkovaných!
30 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Mám plné zuby ostrakizovania neočkovaných ľudí! Hovorí na svojej stránke na sociálnej sieti etnológ a publicista, ktorý vystupuje pod menom Matej Ko. A jeho názor stojí za to, aby ste mu venovali pozornosť.

Neverte tomu, že za všetko zlé môžete vy!

"Nie priatelia, za preťažené nemocnice, zaplnené lôžka, nedostupné ventilácie a vyčerpaných zdravotníkov nemôžu vaši rodinní príslušníci, priatelia, kolegovia a milenci, ktorí sa nedali zaočkovať!" upozorňuje etnológ v úvode svojho statusu.

Kríza nášho zdravotníctva má podľa neho omnoho hlbšie korene a bola neodvratná a jasná už veľmi dlhý čas! Náš systém zdravotníctva sa nám rozpadá rovno pred očami celé roky.

"Je úplne jedno či by nás dorazila korona, zákerný typ chrípky alebo epidémia pohlavných chorôb! Naše zdravotníctvo bolo dávno pred nejakým "očkovaním" na hranici svojich síl a možností," konštatuje.

Máme to tu už desaťročia!

"Roky rokúce sme svedkami rozpadajúcich sa nemocníc, nedostatočných lôžkových kapacít a hygienických štandardov, nedostatku ambulantných lekárov, poddimenzovaného nemocničného personálu, zastaralých a službu vypovedajúcich prístrojov, umierajúcich pacientov na chodbách, ktorí boli "odložení", nedostali sa na rad, ale aj domrvených operačných zákrokov či chybných diagnóz s fatálnymi následkami. Častokrát z dôvodu vyčerpanosti personálu, či nedostatočnej motivácie," vymenúva problémy nášho zdravotníctva, o ktorých každý Slovák veľmi dobre vie.

Š. Hamran - Najväčšími porušovateľmi opatrení sú členovia Voľnej zóny
"Situácia je vážna, preto sme sa na Prezídiu PZ rozhodli komunikovať naše kroky cez médiá, Tak môžeme posúvať dôležité informácie verejnosti." Povedal to dnes na úvod tlačovej besedy Štefan Hamran, dočasný prezident Policajného zboru SR. Ľudia z... Čítať ďalej
30 | 11 | 2021 | Eka Balaskova


Podľa Mateja je to nečinnosť tejto vlády, rovnako ako tých predchádzajúcich, jej pomýlené priority (premrhané miliardy na nezmyselné plošné testovania, super biznis s MOM-kami, lotérie pre poslušných, miliardy natlačené do zbrojenia, zahadzovanie hraničných priechodov štrkom a pod) i premrhaný čas počas minulého i tohto leta. 

Ten mohol byť podľa publicistu využitý práve posilňovaním zdravotníckych kapacít, finančnou motiváciou zdravotníkov, ich rýchlym preškolovaním, nákupom prístrojov, liečiv, vitamínov a ich distribúciou, prípravou lôžok, modernizáciou zariadení, systémovým nastavením včasnej a funkčnej domácej prevencie a liečby v počiatočných štádiách choroby.

Výsledky nikto nikdy nevidel

Opatrení by sa našlo veľa, no, žiaľ, žiadne z nich sa neuplatnilo v praxi. "Práve toto dostalo Slovensko do katastrofálnej situácie, ktorú je pohodlné či už z hnevu, frustrácie alebo obyčajnej vypočítavosti pripísať ľuďom, ktorí nezdieľajú vieru v jediné možné riešenie - tzv. očkovanie," hovorí Matej.

Lekári špecialisti hovoria o neochote všeobecných lekárov vybaviť pacientov
Lekári špecialisti hovoria o zhoršení dostupnosti všeobecných lekárov pacientom. Viacero praktických lekárov podľa špecialistov počas pandémie nového koronavírusu neordinuje alebo svojich pacientov posiela v akútnom stave do najbližšej nemocnice.... Čítať ďalej
30 | 11 | 2021 | tasr


Čomu konkrétne teda podľa etnológa čelil slovenský zdravotnícky systém dávno pred koronou a "antivaxermi"?

- na Slovensku pripadá na 100 tisíc obyvateľov o 40 všeobecných lekárov menej ako je priemer krajín EÚ
- priemerný vek lekára v ambulancii pre deti a dorast je 62 rokov!
- do európskeho priemeru nám chýba 16 000 zdravotných sestier!
- chýbajú milióny na chod nemocníc, ich modernizáciu a ešte viac na ich oddlženie
- je akútny nedostatok špecialistov v nemocniciach i ambulanciách, hlavne endokrinológov, imunológov, neurológov, imunoalergológov či pneumonológov
- čo sa týka platov zdravotníckemu personálu sme, samozrejme, na chvoste EÚ
- chýbajú nám ambulancie na vidieku, v mestách, ale aj nové, moderné nemocnice či polikliniky
- máme 2000 pľúcnych ventilácií (tvrdil Krajči v septembri 2020), po 14 mesiacoch sa pri 250 napojených pacientov dostávame na svoje maximá ... (prečo nebol zaškolený ďalší personál a vybudovaná infraštruktúra na oddeleniach?)

Nemusíte byť ani minister zdravotníctva, ani predseda vlády, ani vševedko, aby ste si uvedomili, čo všetko na Slovensku chýba.

Analytik varuje: Zníženie koronavírusu bude kvôli benevolentnému lockdownu minimálne!
Home office, ktorý sa nedá porovnať s posledným lockdownom, otvorené školy a stretávanie príbuzných aj priateľov. Podľa dátového experta sú tieto tri okolnosti hlavnými dôvodmi roznášania delta variantu koronavírusu, píšu Hospodárske Noviny. Ak si... Čítať ďalej
30 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Vláda kryje vlastné zlyhania

"Nebudem sa tu zaoberať dôvodmi vládnej - mediálnej propagandy a systémovej i spoločenskej šikany voči neočkovaným ľuďom, pretože sú pomerne jasné - prekryť vlastnú neschopnosť a fatálne zlyhania, naplniť vaxinačné predsavzatia, vyprázdniť sklady, byť svetovým lídrom v blbosti. Jedno je však jasné. Ak by sme mali zdravotníctvo na úrovni, teda na úrovni 21.storočia, a ak by sa podstatná časť kapacít v čase upokojenia situácie vkladala do systematickej práce na modernizácii a posilňovaní kapacít, ale aj na pozitívnej motivácii k zdraviu prospešnej prevencii a včasnej liečby, tak dnes by rozprávkam o tom, že "nezodpovední antivaxeri" spôsobujú kolaps nemocníc neuveril ani ten najjednoduchší prostáčik a na kolená by nás určite nedostalo 2900 pacientov s respiračnými problémami," uzavrel Matej Ko svoj príspevok.

Prestaňme sa báť !
Jozef Banáš, v dnešnom statuse na sociálnej sieti vyzval ľudí, aby sa prestali báť. Vyjadril sa v súvislosti s jeho novo vydanou knihou Som Baťa, dokážem to! Upozorňuje v ňom na fakt, že človek je ovládateľný, manipulovateľný a poslušný vtedy, keď... Čítať ďalej
30 | 11 | 2021 | Norbert Pančík

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami do verejnosti nedostávajú. Redakcia HD.