Igor Matovič smúti
29 | 11 | 2021 I Norbert Pančík

„Prehrali sme boj s antivaxermi,“ hodnotí skleslo aktuálnu epidemiologickú situáciu minister financií a predseda koaličného hnutia OĽaNO Igor Matovič. Podľa jeho koncepcie ktorú prezentoval je päťstoeurový bonus pre 60 a viac ročných namierený hlavne na voličov opozičných strán.

V nedeľnej diskusnej relácii TA3 začal svoj dialóg o bonusoch týmito slovami „Aby sme im ukázali, že nám na nich záleží.“ A ďalej doplnil: „Robert Fico by sa mohol každý deň kúpať v krvi obetí svojho nezodpovedného prístupu. Za účelom, aby zostal na slobode, tak je ochotný si pozývať dôchodcov na mítingy, burcovať ich, aby boli bez rúšok. A potom končia v nemocnici a tam zomierajú. Je to cynický človek, ktorý si berie dôchodcov ako živý štít,“ vyčítal bývalému niekoľkonásobnému premiérovi Matovič.

500 eur ako bonus

S koaličným parnerom  Borisom Kollárom (Sme rodina) spoločne predstavili návrh na vyplácanie 500-eurového bonusu pre ľudí nad 60 rokov, ktorí sa dajú zaočkovať do polovice decembra. Matovič sa nechal počuť že štát sa má najskôr pokúsiť ľudí presvedčiť na očkovanie „poctivými argumentmi“. „Myslím si, že by sme mali urobiť všetko pre to, aby sme ľudí, ktorí podľahli bludom, dostali na palubu medzi očkovaných. Napríklad aj bonusom 500 eur,“ vysvetlil tým, že zaočkovať by sa ľudia mali dať najneskôr do polovice decembra. Aby, počas vianoc boli aspoň „ako tak chránení“.

Veronika Remišová opäť na hanbu sveta! Môže TOTO myslieť vážne?!
Relácia Na telo, televízie Markíza, ktorú moderuje skúsenú moderátor Michal Kovačič je zdá sa pre Veroniku Remišovú (Za ľudí) kameňom úrazu. Obhajovala daňovú reformu Igora Matoviča (OĽaNO), ale nie prvýkrát nevedela opovedať na otázku, akú máme na... Čítať ďalej
29 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

SaS nesúhlasí 

Zôvodňuje to argumentom, že „niekoľko stotisíc dôchodcov sa nechce dať zaočkovať treťou dávkou“. „Pokúšam sa chytiť zajaca za chvost, toto mal riešiť niekto iný.V prvom rade ministerstvo zdravotníctva svojou komunikáciou,“ zdôraznil Matovič.V tejto súvislosti v komunikácii so SaS podotkol fakt,že niekoľkokrát kritizoval ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského, ktorý je však nominantom jeho hnutia.O jeho predchodcovi Marekovi Krajčovičovi, ktorý je nominant jeho strani tvrdí, že „bol lepším ministrom“. Matoviča mrzí hlavne to, že prezidentka by ho nebola ochotná znova vymenovať za ministra zdravotníctva.

Buď so SaS,alebo bez nej

SaS reagovala,týmto vyhlásením. Matovič predstavil verejnosti iný návrh než ten, na ktorom sa dohodli. SaS -kári  totiž súhlasili len so 150-eurovým bonusom. „Kto by sa šiel pre 150 eur očkovať?“ Igor Matovič dodáva, že SaS pri tomto návrhu neobišli, keďže ho predstavil ešte minulý týždeň v pondelok na koaličnej rade. „My chceme, aby to ľudia nedostali v hotovosti, ale aby to minuli v službách, športe, gastre… Bude to prenosný kupón,môže ho hocikto v rodine použiť,“ vysvetlil k problému so SaS ohľadom poukážok.

Slovákov lockdown nezastavil! Pozrite, kam chodia nakupovať
Od štvrtka platí na Slovensku niečo, čo sa tvári ako tvrdý lockdown. Ani to však nezastavilo kúpychtivých občanov. Presunuli sa do nákupných centier v Maďarsku ležiacich v blízkosti hraníc. Nezvládnuté pravidlá lockdownu Občania Slovenskej... Čítať ďalej
29 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Na bonus by mal nárok každý zaočkovaný 60 a vyššie ročný

Dnes 29.11. má o bonuse rokovať koaličná rada. Minister financí na lídra SaS Richarda Sulíka prezradil perličku, že hoci už o návrhu hovoria niekoľko dní, až cez víkend pochopil, o nároku na bonus by mal mať nárok každý zaočkovaný 60 a viac ročný.Dôležité len je, aby absolvoval vakcináciu dávkou, na ktorú má nárok.Ako uviedol líder koaličnej strany OĽANO,jeho prianím aj keď nás bičuje tretia vlna pandémie je,aby mohol Vianoce prežiť každý so svojimi najbližšími.

Chystá sa rekonštrukcia údajnej samovraždy Milana Lučanského. Zúčastniť sa má aj TÁTO osoba
O pár dní bude presne rok, kedy malo dôjsť k údajnej samovražde Milana Lučanského. Dodnes nie je ukončené vyšetrovanie tohto úmrtia. Ešte stále prebieha analyzovanie svedeckých výpovedí, či znaleckých posudkoch lekárov. Rekonštrukcie sa podľa... Čítať ďalej
29 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová