Internetom koluje šialený dokument. TOTO by vás mohlo stáť život!
28 | 11 | 2021 I Jozef Uhlarik

Mnohí Slováci odmietajú očkovanie experimentálnymi vakcínami proti COVID-19 a zároveň sa usilujú aby túto zákernú chorobu nedostali. Ak už ju však dostanú, tak vtedy môže nastať problém, ktorý niektorých privedie až na druhý svet.

Koronavírus dostal do nemocníc množstvo Slovákov, z ktorých sa domov už nikdy nevrátilo už viac ako 14-tisíc. O to šialenejšie vyznieva informácia, ktorú v statuse zverejnila polícia, že internetom koluje akýsi anticovidový reverz. Ten, kto ho podpíše žiada zdravotníkov aby ho nenechávali v nemocnici, ale radšej ho z nej v prípade zhoršenia jeho zdravotného stavu vytlačili na vozíku von!

Anticovidový reverz, nad ktorým zostáva rozum stáť

V dokumente navyše pacient podpisuje, že si uvedomuje, že ochorenie Covid-19 neexistuje. V prípade, že mu bude aj napriek tomuto jeho názoru indikované výsledkom testu, nemôže vraj naďalej zachovávať dôveru voči zdravotníckemu personálu a ich metódam liečby, preto podpísaním tohto dokumentu s okamžitou platnosťou ukončí svoj pobyt v nemocnici na vlastné riziko a zodpovednosť. To je však len časť z doslova šialeného „Anticovidového reverzu“, ktorý polícia zachytila kolovať na sociálnej sieti.

Aj toto sa objavilo v diskusii pod príspevkom. Zdroj: FB / Polícia SR Hoaxy a podvody

„Obsah dokumentu sme konzultovali so zdravotníckym personálom, podľa ktorého je síce možné podpísať „štandardný reverz“ aj pri hospitalizácii v súvislosti s Covid-19, avšak celkom jasne si nevedia predstaviť, akoby si podobný reverz mohol uplatniť pacient, ktorý sa dusí, stráca vedomie a zomiera - jeho jedinou nádejou je pľúcna ventilácia,“ píše v statuse polícia.

Od lekárov policajti, ako uvádzajú v statuse, zistili dva podobné príklady z posledného obdobia:

  • Zaočkovaná staršia pani dostala Covid-19, ktorý prekonala doma. Jej nezaočkovaný manžel ho dostal tiež, išiel do nemocnice, no podpísal reverz a vrátil sa domov. V nemocnici bol pre dýchacie ťažkosti už na druhý deň. O pár dní zomrel.
  • Nezaočkovaný pacient už takmer nemohol dýchať. Jeho posledné slová pred napojením na pľúcnu ventiláciu parafrázovane zneli "Len ma nedajte zaočkovať." O pár dní zomrel.

V „Anticovidovom reverze“, ktorý koluje internetom, sa na jeho konci ešte píše: „V prípade, ak sa môj zdravotný stav zhorší a budem nútený(á) navštíviť zdravotnícke zariadenie opätovne a moja liečba si bude vyžadovať napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu, ktorá je podľa môjho názoru vražedným nástrojom, neudeľujem zdravotníckemu personálu súhlas na túto metódu liečby, a to ani v prípade, že dôjde k môjmu nekontrolovateľnému duseniu, pričom aj v tomto prípade budem žiadať na vlastné riziko a zodpovednosť o okamžité skončenie môjho pobytu v nemocnici, a to aj za cenu vyvezenia mojej osoby na vozíku či nosidlách pred dvere nemocnice.“ Nech je tak či onak, nech je málo účinné očkovanie proti COVID-19 experimentálnymi vakcínami akokoľvek spochybňované, toto je už šialené.

Starosta Becík: Konšpirácie a hoaxy sa stali realitou, potrebujeme nové!
"Nikdy nebudem súhlasiť s povinným očkovaním ani s tým, aby politici delili náš národ podľa toho či sú, alebo nie sú zaočkovaní - na dobrých a zlých!" Citát Branislav Becík Súrne potrebujeme nové konšpiračné teórie a hoaxy, tie z minulého roka sa... Čítať ďalej
14 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

 Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!