Artur Bekmatov: USA vojensky podporujú tri štvrtiny svetových diktatúr
28 | 11 | 2021 I Jozef Uhlarik

Dnes je už na Slovensku veľa ľudí presvedčených o tom, že USA si vo svete robia svoju vlastnú politiku, a to aj s pomocou sily. Najhoršie na tom však je, že k tomu zneužívajú svojich spojencov. Slovensko nevynímajúc.

Američania iba nedávno odišli s dlhým nosom z Afganistanu, pričom tam minuli na zbrojenie obrovské peniaze. USA je jednoducho veľmoc, ktorá potrebuje vo svete rozsievať nenávisť akože v mene demokracie. Pravda o demokracii v ponímaní USA je ale úplne iná. Vie to aj predseda strany Socialisti.sk Artur Bekmatov, ktorý k politike USA napísal status, a v ňom jasne uviedol, že USA vojensky podporujú tri štvrtiny diktatúr.

Extrémne rastúce výdavky na zbrojenie sa u nás nekonajú v mene vyššieho dobra

Spojeným štátom sa podľa Bekmatova podarilo vybudovať si imidž bojovníkov za ľudské práva. „Pričom boj za slobodu a ľudské práva častokrát používajú ako nátlakový argument pri extrémne vysokom zbrojení, alebo pri porušovaní medzinárodného práva,“ konštatuje mladý šéf socialistov, ktorý vzápätí ponúka pohľad na záujmy USA a najmä jeho prazvláštne kroky smerom k niektorým štátom s diktátorským režimom. „USA nekompromisne postupujú voči Kube, Venezuele, KĽDR, Sýrii, Iránu, či Bielorusku. Pravda je však taká, že zoznam režimov potláčajúcich ľudské práva je podstatne dlhší ako zoznam nepriateľov USA. Podľa organizácie Freedom House je takýchto krajín 57. Čo je však zaujímavé, až 42 z nich priamo, alebo nepriamo USA podporujú vojensky - dodávkami zbraní, výcvikovými programami pre ich silové zložky, alebo financovaním týchto režimov, vrátane výdavkov na zbrojenie,“ píše šéf strany socialisti.sk, podľa ktorého sa však o týchto režimoch nehovorí.

Bekmatov Nicholsonovej: Za nekorektné vzťahy EÚ s Ruskom budeme platiť všetci!
Už chápete, pani Nicholsonová, prečo je pre nás Rusko strategický partner? Pýta sa europoslankyne mladý ľavicový politik a redaktor Artur Bekmatov. A hneď jej to aj vysvetľuje. "Rusko sa zaobíde bez vašej liberálnej demokracie, no my sa nezaobídeme... Čítať ďalej
02 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

„Zatiaľ čo západné médiá sú plné Bieloruska, Kuby či Iránu, tak o krajinách ako Omán či Gabon nenájdete ani ťuk. V tom lepšom prípade. V tom horšom, ako napríklad pri Turecku či Izraeli, médiá v mnohých prípadoch porušovanie ľudských práv priamo popierajú. Takže takmer 75% diktatúr autoritárskych režimov či monarchií potláčajúcich ľudské práva sa v posilňovaní kľúčovej oblasti - represívneho aparátu - môže spoľahnúť na podporu USA,“ vysvetľuje svoj pohľad na vec Artur Bekmatov a dodáva, že si je preto treba uvedomiť fakt, že slovenská kritika dodržiavania ľudských práv vo vybraných krajinách a extrémne rastúce výdavky na zbrojenie sa na Slovensku nekonajú v mene vyššieho dobra konanom veľkým spojencom, ale výhradne kvôli geopolitickému a ekonomickému kalkulu jednej veľmoci.

„Ak nechceme pôsobiť ako nesvojprávna provincia, tak by sa do domácej politiky mala dostať rázna kritika dvojitého metra USA, kritika porušovania ľudských práv všade vo svete bez rozdielu, ako aj diskusia o znižovaní výdavkov na zbrojenie. Hnutie Socialisti.sk toto všetko presadzuje,“ konštatuje na samý záver statusu mladý predseda strany Socialisti.sk Artur Bekmatov.

Artur Bekmatov: 220 miliónov eur v lufte! Financovali sme americké imperiálne záujmy za naše peniaze
"Necelých dvadsať rokov a desiatky miliónov eur. Trápi ma to, lebo od júla prechádzam peši po Slovensku. A vidím, že v našich regiónoch nefungujú základné veci. Lebo - nie sú peniaze," píše na sociálnej sieti Artur Bekmatov. A poukazuje,... Čítať ďalej
25 | 08 | 2021 | Gabriela Fedičová

 Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!