Artur Bekmatov: 220 miliónov eur v lufte! Financovali sme americké imperiálne záujmy za naše peniaze
25 | 08 | 2021 I Gabriela Fedičová



"Necelých dvadsať rokov a desiatky miliónov eur. Trápi ma to, lebo od júla prechádzam peši po Slovensku. A vidím, že v našich regiónoch nefungujú základné veci. Lebo - nie sú peniaze," píše na sociálnej sieti Artur Bekmatov. A poukazuje, koľko nás v skutočnosti stálo Afganské dobrodružstvo. 







Podľa Bekmatova nie 220 miliónov eur definitívna čiastka, ktorá bola podľa ministerstva obrany minutá na účasť v Afganistane v rokoch 2002 - 2021. Bekmatov tvrdí, že ministerstvo obrany poskytlo nielen výdavky na konkrétne misie. Slovensko podľa neho okrem pobytu našich vojakov investovalo aj do Afganskej výzbroje či výcviku.


P. Tóth: Kto sa ešte nepopálil v Afganistane, nech sa prihlási u bieleho otca vo Washingtone
Peter Tóth na portály ďateľ.sk uverejnil zahranično-politický komentár k zdrvujúcej porážke USA v Afganistane. Komentár preberáme v plnom znení. Dvadsať rokov trvajúca odpoveď Američanov na 11. september 2001 nemá žiaden hmatateľný strategický... Čítať ďalej
22 | 08 | 2021 | Ivan Mihale



Konečný účet za Afganistan bude oveľa vyšší

Bekmatov upozorňuje, že v roku 2006 sme Afganistanu darovali 2 200 ton prebytočného vojenského materiálu v hodnote cca 15 miliónov eur, ďalších 1,5 milióna dolárov sme investovali do udržateľnosti afganských národných bezpečnostných síl po roku 2014. A päť miliónov dolárov sme previedli do Afghan National Army Trust Fund.
Financovali sme americké záujmy za naše spoločné peniaze?


Necelých dvadsať rokov a desiatky miliónov eur, pretože Dzurindove, Ficove a Radičovej vlády mali iné priority, píše Artur Bekmatov a zdôrazňuje, že na zbrojenie utrácame ročne šialené peniaze. "A okrem hnutia Socialisti.sk sa nikto neodváži nahlas povedať, že za tieto peniaze by sme mohli vyriešiť množstvo problémov, ktoré nás trápia tu. Na Slovensku," vysvetľuje na záver Bekmatov.


Mičovský píše Matovičovi. Protikorupčný étos hnutia OĽaNO je fuč! Ostali len korupcia a lži!
Bývalý minister poľnohospodárstva za OĽaNO už nedokáže mlčať. Matovič podľa neho kryje korupciu. Protikorupčný étos hnutia OĽaNO je podľa MIčovského preč. A osobná nevraživosť Matoviča voči nemu sa začala, keď upozornil premiéra plagiátora, že by... Čítať ďalej
24 | 08 | 2021 | Petra Demková