Nezabudnuteľný advent vo Viedni aj napriek lockdownu: Päť tipov, ktoré naladia na predvianočnú atmosféru
28 | 11 | 2021 I Ingrid Vrabcová

V nedeľu sa na adventnom venci zapáli prvá sviečka. Tradičné predvianočné obdobie môže byť pre rodiny nezabudnuteľné aj počas lockdownu, píše Kronen Zeitung.

Tieto aktivity napriek lockdownu Viedenčanov naladia na predvianočnú atmosféru:

1. prechádzky po vysvietenom centre Viedne

Ulice zdobia vianočné svetlá: Vysvietená trasa vedie od jagavých hviezd v Neubaugasse cez Mariahilferstraße, Heldenplatz a Kohlmarkt až na Graben, kde svietia obrovské lustre. Vrcholom je „nebeský rebrík“ na Katedrále svätého Štefana. Rodinám padne dobre večerná prechádzka v Rathausparku, a to aj napriek uzávere na Christkindlmarkt. Okrem Herzerlbaumu tam na návštevníkov čaká štyridsať čarovne vyzdobených stromčekov. Okrem toho sa deťom rozžiaria oči na betlehemskom chodníku.

Zdroj: Screenshot videa YouTube | Obrovský žiariaci luster

2. rodinná fotografia s vianočnou atmosférou

Krásne fotografie možno urobiť v čarovnom Rathausparku s historickou radnicou v pozadí.

 

3. domáce vianočné dekorácie

Keďže počas adventu často trávite čas vo svojich domovoch, predvianočná výzdoba prispieva k  pocitu pohody. Deti môžu vlastnoručne vyrobiť všakovaké jagavé vianočné dekorácie.

Zdroj: Screenshot videa YouTube | Jagavé vianočné dekorácie

4. očarujúce vianočné vône

Niektoré vône vás okamžite prenesú do adventného obdobia, či už je to vôňa perníkov, škoricových koláčikov či jablkového punču. Tip zo severských krajín ako vykúzliť vianočnú vôňu: Do pomaranča zapichnite 24 klinčekov a každý deň od 1. decembra jeden vytiahnite.

Zdroj: Screenshot videa YouTube | Vianočné perníčky

5. pomoc núdznym

Spoločne urobiť niečo dobré, stmeľuje rodinu. Pomôžte niekomu, kto to veľmi potrebuje, a nenechajte ho v núdzi, radí Kronen Zeitung.

Zdroj: Screenshot videa YouTube | Vianočné ozdoby

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!