R. Fico: Aj keby video v kauze jeleň bolo zákonné, nie je tam nič závažné proti nám
26 | 11 | 2021 I Eka Balašková

Témou aktuálnej tlačovej besedy Roberta Fica za prítomnosti advokátov Mareka Paru a Pavla Gašpara boli rozhovory z poľovníckej chaty.

Zaujímavá predstava

Na úvod TK Robert Fico požiadal prítomných, aby si na jeho mieste a miestach jeho prísediacich, prítomní novinári predstavili pani prezidentku Čaputovú a pánov Lipšica a Kubinu. Všetci traja by boli obeťami zneužitia štátnej moci, akými boli Fico, Para a Gašpar v ostatných mesiacoch. Trojica advokátov (R. Fico je tiež členom Advokátskej komory) sa zhodla na tom, že v kauze Jeleň je nutné všeličo dovysvetľovať. Predseda Smeru už približne jeden a pol roka informuje slovenskú verejnosť o tom, aké praktiky sa používajú v boji proti opozícii. 

Krajina manipulácii trestným konaním voči opozícii

Podľa R. Fica sa väzba zneutíva ako inštitút trestného práva. Ak sa niektoré z káuz dostanú až pred súd, Fico nepochybuje, že mnohí ľudia sa dostanú spod týchto obžalôb. Trestný systém D. Lipšica je založený na princípe udávania, na vymýšľaní tretsných vecí a na korumpovaní udavačov. Čo by sa dialo, keby počas Ficovej vlády udavač, ktorý by udával ľudí okolo pani Čaputovej dostal štátnu zákazku. 

Hollywood burger odoláva: „Naše auto môže parkovať kde len chceme!
V jednej českej ľudovej piesni sa spieva „Policajti jdou, jdou, jdou, na mně si nepříjdou...“ a presne toto by si mohol pospevovať majiteľ podniku Hollywood burger v Trnave, ktorý už štvrtý deň odoláva doslova nájazdom hygienikov a mestskej... Čítať ďalej
26 | 11 | 2021 | Jozef Uhlarik

Ako skončí "éra tmy"

"Bude sa posudzovať trestnoprávna zodpovednosť skupiny politicky angažovaných vyšetrovateľov, prokurátorov, predovšetkým tých zo Špeciálnej prokuratúry a samozrejme aj skupiny sudcov," upozorňuje Fico: "U nich sa bude posudzovať, do akej miery sa dopustili trestného činu ohýbania práva." Popri tom, či Fico-Para-Gašpar sú, alebo nie sú zločinci, nakoľko sa nahrávky dajú použiť, no zabúda sa na podstatu. 

Štátny a politický terorizmus

To, čo tu predviedli vyšetrovatelia je podľa R. Fica typický prejav politického terorizmu za zneužitia prostriedkov štátnej moci v boji proti opozícii. Vyšetrovatelia sú v takej chabej situácii, že musia siahať po udavačoch, aby vôbec mali nejaké dôkazy. "Keď už ide o prešetrovanie ich činnosti, tak sú vyšetrovatelia NAKA pripravení si vymyslieť trestnú činnosť predstaviteľov policajnej inšpekcie." Fico tiež konštatuje, že so Špeciálnou prokuratúrou to už musí byť veľmi zlé, keď vedie akýsi džihád proti predstaviteľom strany Smer-SD.

Čo bolo cieľom kauzy Jeleň

"Vyhotoviť také záznamy z týchto stretnutí, ktoré budú okamžite použité v trestnom konaní." Upozorňuje Fico. Aj na tento účel bolo vymyslené údajné pytliactvo, alebo zbraň ako priťažujúcu okolnosť, tiež si vymysleli legalizáciu príjmov z trestnej činnosti. Len preto, aby mohli záznamy z týchto stretnutí použiť. Cieľom teda bolo priviesť trojicu Fico-Gašpar-Para k trestnoprávnej zodpovednosti; získať použiteľné informácie pri predlžovaní Bődőrovcov. "No a chceli mať k dispozícii dôkazy," tvrdí R. Fico, "ktoré mali diskreditovať každého, kto v minulosti na akejkoľvek úrovni spolupracoval so stranou Smer." 

Obdarujme cez tieto Vianoce aj slovenských drobných výrobcov
Ak čakáte nejaký "hejt" na nadnárodné spoločnosti predávajúce stavebnice, bábiky, či elektronických gigantov, tak sa nedočkáte. Pravdou však je, že tie bez vašich pár desiatok eur, za ktoré chcete nakúpiť darčeky, prežijú. Lockdown - čo to... Čítať ďalej
25 | 11 | 2021 | Eka Balaskova

Rozhodnutia Krajskej a Generálnej prokuratúry sú jasné

Keď na ÚŠP zistili, že tam nič nie je, tak to posunuli novinárom, skonštatoval R. Fico. "Krajská prokuratúra toto celé vyšetrovanie zrušila a označila ho za nezákonné." Ak nemajú problém ísť za udavačom zo zločineckého prostredia s tým, že mu sľúbia odpustenie trestnej činnosti, chrániť ho pred inou zložkou polície, upozorniť ho, aby sa schoval niekde v Chorvátsku, dať Makóovi zákazky v Slovenskej pošte, vymýšľať si komplet trestnú činnosť, vymyslieť si nejakú kauzu Jeleň, čo to bude zajtra - pýta sa Fico: "Dostanem guľku do hlavy?" 

Až po nos namočení

Fico to nepovažuje za úplne nemožné, lebo vedia, že sú až po nos namočení v zneutívaní právomocí verejného činiteľa či v ohýbaní práva. "Ak teda im toto všetko odpúšťate a máte tendenciu im to obhajovať, stávate sa súčasťou tohto politického a štátneho terorizmu, ktorý je vedený proti slovenskej opozícii." Upozornil Fico. 

Delíme sa s vami o priestor

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!