MUDr. Bukovský: Ešte stále veríte, že tu ide hlavne o zdravie?
26 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

MUDr. Bukovský sa ozval. Eduard Heger podľa neho zámerne klame, straší a stigmatizuje polovicu obyvateľov SR alebo nevie, o čom hovorí. Dôkazom je podľa Bukovského analýza vedca z Harvardovej analýzy, ktorá je dobre známa aj slovenskej verejnosti, pretože o nej informovali aj slovenské médiá. Vy ešte stále veríte, že tu ide hlavne o zdravie? Pýta sa Bukovský. 

„Všetci doplácame na tých, ktorí odmietajú očkovanie,“ pripomína Bukovský v príspevku na sociálnej sieti slová predsedu vlády SR Eduarda Hegera, ktoré odzneli na tlačovej konferencii. Heger na nej podľa Bukovského oznámil rozhodnutie vlády uvaliť na Slovensko ďalší vedecky nepodložený a právne neprimeraný „lockdown“ a núdzový stav.

"Eduard Heger alebo zámerne klame, straší a stigmatizuje polovicu obyvateľov SR alebo nevie, o čom hovorí. Dôkazom je napríklad analýza vedca z Harvardovej analýzy, ktorá je dobre známa aj slovenskej verejnosti, pretože o nej informovali aj slovenské médiá a pripája k príspevku zdroj.

Slovensko na krok od humanitárnej krízy. Lekári majú manuál koho zachrániť a koho nechať zomrieť
Ťažká dilema čaká na lekárov. Konzílium varovalo, že nemocnice narážajú na strop, prestáva fungovať biela medicína a lekári sa musia rozhodnúť, ktorého pacienta hospitalizujú na oddelení intenzívnej starostlivosti. Situácia bola zlá už v polovici... Čítať ďalej
26 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

Vysoká zaočkovanosť nespomalila šírenie ochorenia

Bukovský tvrdí, že podľa tejto analýzy dát ani vysoká zaočkovanosť nespomalila šírenie ochorenia, dokonca bol pozorovaný trend, že krajiny/oblasti s vysokou zaočkovanosťou majú vyšší počet „pozitívnych výsledkov PCR testu“ na milión obyvateľov ako krajiny/oblasti s nízkou zaočkovanosťou.

"Navyše, v odbornom článku autori uvádzajú nasledovné varovanie: "...pri snahe zvýšiť zaočkovanosť by sa mali oficiálne úrady vyvarovať stigmatizácie nezaočkovaných, ktorá môže spôsobiť viac škôd než úžitku." vysvetľuje Bukovský.

Bukovský pripomína, že ešte dávno predtým, 6. augusta 2021, americké CDC, ktoré je porovnateľné s Úradom verejného zdravotníctva priznalo, že vakcína proti COVID-19 nezabrániI prenosu vírusu a vzniku ochorenia. "Každý, kto od 6. augusta 2021 tvrdí opak, šíri veľmi nebezpečné nevedecké hoaxy," tvrdí Bukovský.

A dodáva tiež, že každý, kto zo šírenia vírusu a ochorenia viní výlučne alebo takmer výlučne neočkovaných ľudí, nepozná alebo zámerne prekrúca aktuálne dostupné informácie.

Obdarujme cez tieto Vianoce aj slovenských drobných výrobcov
Ak čakáte nejaký "hejt" na nadnárodné spoločnosti predávajúce stavebnice, bábiky, či elektronických gigantov, tak sa nedočkáte. Pravdou však je, že tie bez vašich pár desiatok eur, za ktoré chcete nakúpiť darčeky, prežijú. Lockdown - čo to... Čítať ďalej
25 | 11 | 2021 | Eka Balaskova

Za súčasnú situáciu nie sú zodpovední iba neočkovaní

"Som hlboko presvedčený, že za súčasnú situáciu v slovenských nemocniciach nie sú zodpovední „iba“ neočkovaní ľudia, ako sa to pokúša verejnosti vnútiť vláda SR, prezidentka SR a väčšina médií. Toto tvrdenie je v rozpore so súčasným vedeckým poznaním, logikou a medicínskymi postupmi," vysvetľuje Bukovský.

A nemocnice podľa neho máme preplnené z rovnakých dôvodov, ako to bolo od novembra 2020 do marca 2021. Dôvody Bukovský vymenúva. Ide podľa neho o zanedbanú prevenciu. Bukovský si myslí, že nič z toho, čo sa malo a mohlo urobiť od marca 2020, sa neurobilo!

Zdôrazňuje, že munita ľudí je oslabená dlhodobým psychickým stresom a rozvratom života. A že je zanedbaná primárna starostlivosť. Mnohí praktickí lekári neposkytujú primeranú zdravotnú starostlivosť a myslí si, že veľa pacientov bez liečby zbytočne skončí v nemocnici.

Svetová jednotka Novak Djokovič zopakoval svoj postoj k očkovaniu. Jeho účasť na Australian Open stále neistá (VIDEO)
Novak Djokovič zopakoval svoj postoj k očkovaniu proti COVIDu-19: Každý sa musí rozhodnúť dobrovoľne! Stále odmieta zverejniť svoj očkovací status. S napätím sa očakáva, či sa vôbec zúčastní na januárovom Australian Open, píše epochtimes.de. Mali... Čítať ďalej
26 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Zanedbaná príprava

Podľa Bukovského bola zanedbaná aj príprava. "Praktickí lekári nemajú potrebné kvalifikované usmernenia na liečbu ľahkých a stredne ťažkých stavov. Máme vyše 1500 ventilátorov, ale v nemocniciach ich nemá kto obsluhovať. Od februára 2021 do novembra 2021 klesol počet lôžok s umelou ventiláciou z 394 na 278 pritom ešte v marci 2020 MZ SR tvrdilo, že bez obmedzenia ostatnej zdravotnej starostlivosti dokáže poskytnúť umelú pľúcnu ventiláciu 550 pacientom," vysvetľuje.

Bukovský je presvedčený, že došlo k zničeniu dôvery verejnosti, hoci sa vláda správa ku občanom SR ako ich dráb nemá už žiadny rešpekt. A väčšine slušných a múdrych ľudí je už iba na posmech a na zlosť.

"Zákaz vychádzania, likvidačné obmedzenie podnikania, zatvorené športoviská, detské kútiky, divadlá, kiná, reštaurácie, hotely a ostatné vedecky nepodložené a málo efektívne opatrenia sú len ďalším maskovaním vládneho chaosu, nekompetencie a zlyhania. A nový 90-dňový núdzový stav je prejavom ich strachu z reakcie verejnosti na to, čo v našom štáte ďalej páchajú. Vy ešte stále veríte, že tu ide hlavne o zdravie?" Pýta sa a necháva otázku otvorenú. 

Čakajú nás nové časy. Možno bez plynu a bez kráv, ale za to s kobylkami
"Kým sa Európa horúčkovito pripravuje na tmu a zimu, na zázrak studených radiátorov, pre nedostatok elektriny a plynu v Bruseli padlo dôležité rozhodnutie: jesť kobylky. Či elektrina bude, nebude, či už Nord Stream 2 funguje alebo nie, je... Čítať ďalej
26 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová