Slovensko plače, Matovič sa zabáva, ľudu do krčahu s vodou ponúka aj limetku
24 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

Igor Matovič sa nezmení. Slovensko je zdá sa na pokraji zničenia. Ničí nás, že máme najhoršiu situáciu na svete v súvislosti s pandémiou Covid 19 a ľudia pred Vianocami majú strach z opatrení. A ničí nás šialený nápad ministra financií a jeho daňová revolúcia. Ľudia aj po roku žijú v neistote a minister financií, bývalý premiér, ktorý totálne zlyhal počas druhej vlny pandémie sa zabáva. Na vlastných šialených nápadoch. Ľuďu odkazuje, že ak budeme dobrí, do  krčahu s vodou nám priložia aj limetku. Čo ale odkazuje ľud jemu?

Minister financií, bývalý premiér, predseda hnutia OĽaNO, Igor Matovič, absolútny víťaz volieb. Človek, ktorý so slzami v očiach vystupoval pred kamerami v mene obyčajných ľudí. A presviedčal ich, že mu ide zásadne iba o ich dobro. Dnes ľud, po necelých dvoch rokoch od volieb plače. OĽaNO sa stalo najnedôveryhodnejšou stranou a Matovič najnedôveryhodnejším politikom. V rámci daňovej revolúcie ľudu ponúkol krčah s vodou na stôl zadarmo. V období, keď ľud čaká pred Vianocami pravdepodobne trojtýždňový lockdown, sa Matovič zabáva. A ľudu, ale iba v prípade sľubuje do krčahu s vodou limetku.

"Ja sám, ja sám, ja sám..."?

Tento nápad, ktorý má zachrániť Slovensko a živnostníkov a obyčajný ľud zverejnil aj na sociálnej sieti. To, čo mu ľudia odkazujú ho zrejme ani nezaujíma. O Matovičovi je zrejmé, že nie je tímový hráč. A "ja sám, ja sám, ja sám...," mu je vlastné. 

Fakt, že prišiel o stoličku premiéra, fakt, že je najnedôveryhodnejší politik narúša jeho ego. Vzhľadom k predchádzajúcim vyjadreniam sociológov, politológov a iných odborníkov je aj veľmi pomstychtivý človek. A preto by sa na pozore mali mať jeho koaliční partneri. Pretože ak ide o pomstu, Slovensko zruinuje. A ak budú naďalej tolerovať jeho šialené nápady, zo Slovenska sa stane krajina, kde ostane už iba pár ľudí, pretože mnohí sú už na odchode. 

www.facebook.com/igor.matovic.7/posts/10223058016211291

www.hlavnydennik.sk/2021/11/23/volba-matovica-zivotny-omyl-prepacte-ospravedlnuju-sa-volici-priatelom-a-znamym

Ľud je zúfalý. A Matovič by mal odísť.

Pod príspevkom na sociálnej sieti mu pod jeho ďalší infantilný status ľudia nechávali aj odkazy. Pýtali sa ho aj, ako sa cíti, po prečítaní komentárov. Reakcia nebola žiadna. A je asi veľmi pravdepodobné, že za túto situáciu by mohol buď Fico, alebo Pellegrini, alebo Sulík. Určite nie OĽaNO a určite nie Veronika Remišová.

Ľud je zúfalý. A Matovič by mal odísť. Ministrom financií po nezvládnutí premiérovania sa asi nikdy nemal stať. Ale pri válovčeku je dobré všetkým. A preto ho za ministra financií zvolili. Zmena zrejme nepríde. Trochu ho opäť upracú. Nejakú šialenosť mu opäť schvália, aby bol spokojný a karavána pôjde ďalej. 

www.hlavnydennik.sk/2021/11/23/remisova-obvinila-dennik-n-zo-sirenia-polopravd-a-klamstiev

Matovičovi je všetko jedno

"Pán minister, ono to, čo robíte a ako komunikujete v tejto pre všetkých neľahkej dobe, je už viac ako smutné. Ľudia umierajú v tisícoch, firmy krachujú v rovnakých čislach a vy osobne sa de facto vysmievate ľuďom do očí. Táto krajina pod Vašimi rukami padá ako hrad z piesku, majte aspoň trocha úcty, ak už Vám chýba sebareflexia. V dejínach nikdy neskončíte ako líder a žiaľ ani baviť národ sa Vám nedarí," odkazuje jeden z komentujúcich.

"Vám musí je…ť pán minister, vám musí je..ť. Štáť v rozklade, vyhliadky nulové, reformy žiadne. Ľudia kapú ako muchy, lebo ste od druhej vlny nespravili nič a vy riešite limetky? Vy ste fakt mimo a zrelý na liečbu pán minister. Tu ale dávam naozaj vinu Sulikovi. Keby Richard Sulík v roku 2012 zbabelo nepovalil vládu a zodpovedne zostal, nemusel by dnes zbabelo zostávať v tejto vláde a mohol by ju zodpovedne povaliť. Pán minister. Zbaľte sa a vraťte sa k Paulinke. Spravíte to najlepšie rozhodnutie života," píše ďalší komentujúci.

"Igor, je nesmierne komplikované držať Vám chrbát po takýchto statusoch. Z deviatich ľudí v mojom okolí, ktorí Vás volili, tretina mlčí a dvom tretinám už nie je možné argumentovať vo Váš prospech," odkazuje tretí komentujúcich.

"Dlho som váhal či som urobil dobre že som Vás volil ale tento návrh s džbánom vody odstránil všetky moje pochybnosti. Za 12 rokov SMER nedokázal vymyslieť tento prevratný bič na ekonomiku. Bravó majstre," píše tretí.

Príspevok mal od včera 229 zdieľaní a približne 700 komentárov, medzi ktorými nenájdete jeden pozitívny. Matovičovi je to ale jedno.

www.hlavnydennik.sk/2021/11/23/lenc-neschopny-mesias-uz-len-vyckat-kedy-sa-rozplace