Rusko posilní armádu kvôli „zvýšeným aktivitám NATO"
25 | 11 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Rusko chce „rozvíjať“ svoje vojenské kapacity v súvislosti so "zvýšenými aktivitami NATO", informuje nemecký portál epochtimes.de.

Zvyšovanie efektívnosti ozbrojených síl

„Zložitá vojenská a politická situácia vo svete a zvýšené aktivity krajín NATO v blízkosti ruských hraníc si vyžadujú ďalší kvalitatívny rozvoj ozbrojených síl," – uviedol ruský minister obrany Sergej Šojgu v prejave k vojenským predstaviteľom.

Podľa prejavu medzi priority ruských ozbrojených síl patrí „zvyšovanie ich efektívnosti, udržiavanie bojovej pripravenosti jadrových síl a posilňovanie potenciálu nejadrového arzenálu“.

Farmafirmy dosahujú na vakcínach zisk 1 000 dolárov za ZA SEKUNDU
Farmaceutické spoločnosti Biontech, Pfizer a Moderna dosahujú podľa prieskumu globálnej aliancie pre vakcíny zisk 1 000 dolárov (necelých 880 eur) každú jednu sekundu na svojich vakcínach proti koronavírusu, informuje epochtimes.de K takémuto... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

USA sú znepokojené

Niektoré krajiny NATO tento mesiac upozornili na zvýšenú ruskú vojenskú aktivitu v blízkosti Ukrajiny. Spojené štáty uviedli, že sú „veľmi znepokojené" obnoveným zvyšovaním počtu vojakov na hraniciach. Moskva zasa odmietla špekulácie, že Rusko pripravuje inváziu na Ukrajinu, uzatvára epochtimes.de.

(Medzititulky red. HD.)

Katastrofa v Rakúsku V salzburských nemocniciach sa vytvárajú triediace tímy. Liečba nebude zaručená všetkým (!)
Vzhľadom na dramatickú situáciu s koronavírusom na jednotkách intenzívnej starostlivosti sa v salzburských nemocniciach v Rakúsku vytvárajú triediace tímy a prechádza sa na triáž. Liečbu všetkým pacientom tak už nebudú môcť garantovať, píše Der... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!