Najobľúbenejšie športy Slovákov
23 | 11 | 2021 I Ján Papuga

6 z 10 Slovákov by odpovedalo na otázku, či športujú, kladne. Sme aktívne žijúci národ. Na malý počet obyvateľov našej krajiny máme veľa úspešných športovcov. Práve ich popularita vo významnej miere formuje to, ktoré športy sú na Slovensku najobľúbenejšie. Bližšie sa na tému pozrel portál sportky.zoznam.sk.

Krivka najpopulárnejších športov, ktoré sledujeme v televízii, závisí podľa údajov Ministerstva školstva SR od ročného obdobia. Najväčšej obľube sa však teší futbal, tesne za ním sa umiestnili ľadový hokej a lyžovanie. Počas trvania Tour de France sa pozerá cyklistika.

Opitý Sagan sa bránil proti očkovaniu
Aj cyklistický majster Peter Sagan ukázal, že je len človek. Opitý zranil policajta. Bál sa, že ho budú chcieť očkovať. Za zranenie monackého policajta dostal trest. Informovala Pravda. Slovenská hviezda podľa francúzskych médií dostala pokutu... Čítať ďalej
22 | 11 | 2021 | Ján Papuga

Nezostávame však len pri pasívnom športe. Podľa Eurostatu až dve tretiny Slovákov pravidelne cvičia. Takmer polovica ľudí nad 16 rokov venuje športu viac ako 5 hodín týždenne. V tomto smere dokonca predbiehame celoeurópsky priemer. Z ostatných krajín na starom kontinente sa najviac ľudia hýbu v Rumunsku, najmenej v Chorvátsku, kde sa športovým aktivitám venuje len 36 % obyvateľov.

Fico: Skôr ako zákon na ochranu novinárov treba zákon na ochranu pred novinármi
Skôr ako ústavný zákon na ochranu novinárov by bolo potrebné prijať zákon na ochranu pred novinármi a nepravdivými informáciami, ktoré predkladajú verejnosti. Na pondelkovej tlačovej konferencii to v súvislosti s otázkou týkajúcou sa pripravovanej... Čítať ďalej
22 | 11 | 2021 | tasr

K najúspešnejším športom za rok 2021 patrí cyklistika, ktorá je na vzostupe už od prvých úspechov Petra Sagana. Slováci majú radi cestný i horský bicykel. Tomuto športu sa na Slovensku venuje približne rovnaký počet mužov a žien. Jeho rozmachu určite pomohla aj pandémia. Predajne bicyklov hlásili za apríl a máj 2020 výrazný 60- až 100-percentný nárast predajnosti oproti iným rokom.

Za cyklistikou nasleduje futbal a popularite sa tešia aj plavecké športy. Prieskum tiež ukazuje, že práve cyklistiku, plávanie a futbal Slováci najčastejšie odporúčajú aj svojim deťom.

Najobľúbenejším zimným športom u nás je jednoznačne lyžovanie. Na vzostupne je skialp.

Neskutočný hokejový gól, ktorý obletel svet
Kanadský hokejový fenomén Connor McDavid si opäť urobil zo súperov spravil tréningové kužele. Tentoraz sa pohral s hráčmi Winnipegu, ktorí boli absolútne bezradní. Týmto gólom vyrovnal stav stretnutia na 1:1. Edmonton napokon uspel po nájazdoch.... Čítať ďalej
21 | 11 | 2021 | Ivan Mihale

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory, využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!