Moskva obviňuje Washington z „hystérie" v súvislosti s presunmi ruských vojsk
22 | 11 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Moskva obvinila USA z „hysterickej" reakcie na pohyb ruských vojsk v blízkosti hraníc s Ukrajinou. „Táto hystéria sa vyvoláva umelo," -povedal hovorca Kremľa Dmitrij Peskov. „Tí, ktorí poslali svojich vojakov zo zahraničia, nás obviňujú z neobvyklej vojenskej aktivity na našom vlastnom území. Na mysli mám samozrejme USA,“- cituje Peskova epochtimes.de.

„Nepoznáme zámery Putina“

Vláda USA vyjadrila „skutočné znepokojenie" nad nedávnymi presunmi ruských vojsk v blízkosti ukrajinských hraníc. Na otázku, či sa americké spravodajské služby domnievajú, že ruský prezident Vladimír Putin sa snaží získať územie na Ukrajine, americký minister zahraničných vecí Antony Blinken v sobotu odpovedal: „Nepoznáme zámery prezidenta Putina. Ale vieme, čo sa stalo v minulosti," - povedal Blinken, zrejme s odkazom na anexiu Krymu.

Očkovanie Pfizerom: 357 vedľajších účinkov u 200 000 francúzskych vojakov... a trest za odmietnutie vakcíny (VIDEO)
Po očkovaní vakcínou proti COVIDu-19 sa u desiatok príslušníkov armády vo Francúzsku vyskytli vážne zdravotné problémy, píše epochtimes.de. Francúzska armáda sa obáva početných vedľajších účinkov po očkovaní vakcínou proti... Čítať ďalej
13 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

„Poznáme scenár využitia falošnej provokácie zo strany Ukrajiny alebo inej krajiny ako zámienky pre niečo, čo Rusko už nejaký čas plánuje," -pokračoval Blinken. Vo štvrtok Putin obvinil Západ z „eskalácie" konfliktu na Ukrajine prostredníctvom vojenských manévrov USA a NATO v Čiernom mori.

Napätie medzi Ruskom a Západom sa zvyšuje aj v iných oblastiach. Viaceré západné štáty vidia za súčasnou utečeneckou krízou na bielorusko-poľskej hranici Moskvu. USA okrem iného ostro kritizovali aj ruský raketový test, pri ktorom bol v polovici novembra zničený satelit.

Farmafirmy dosahujú na vakcínach zisk 1 000 dolárov za ZA SEKUNDU
Farmaceutické spoločnosti Biontech, Pfizer a Moderna dosahujú podľa prieskumu globálnej aliancie pre vakcíny zisk 1 000 dolárov (necelých 880 eur) každú jednu sekundu na svojich vakcínach proti koronavírusu, informuje epochtimes.de K takémuto... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Summit Putin - Biden

Podľa námestníka ruského ministra zahraničných vecí Sergeja Riabkova sa napriek napätiu v súčasnosti pripravuje druhý summit medzi Putinom a americkým prezidentom Joeom Bidenom.

Partneri z NATO a vláda v Minsku už niekoľko dní obviňujú Rusko z podnecovania napätia rozmiestnením veľkého počtu vojakov na hraniciach s Ukrajinou a možno aj z prípravy invázie.

Katastrofa v Rakúsku V salzburských nemocniciach sa vytvárajú triediace tímy. Liečba nebude zaručená všetkým (!)
Vzhľadom na dramatickú situáciu s koronavírusom na jednotkách intenzívnej starostlivosti sa v salzburských nemocniciach v Rakúsku vytvárajú triediace tímy a prechádza sa na triáž. Liečbu všetkým pacientom tak už nebudú môcť garantovať, píše Der... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

V marci Rusko masívne rozmiestnilo tisíce vojakov, ťažkú vojenskú techniku, námorné lode a lietadlá v blízkosti ukrajinských hraníc a v oblasti anektovaného Krymského polostrova. Po niekoľkých týždňoch Moskva napokon vyhlásila, že údajné manévre sa skončili, a potom stiahla svojich vojakov. Podľa Západu teraz opäť dochádza k masívnym presunom ruských vojsk smerom k hraniciam, pričom na videách sú viditeľné tanky a rakety.

V konflikte medzi proruskými separatistami a ukrajinskou armádou na východe Ukrajiny, ktorý trvá od roku 2014, zahynulo už viac ako 13 000 ľudí, dodáva epochtimes.de.

(Medzititulky red. HD.)

Bavorsko: Nárast očkovaných aj na JIS-kách
Takmer 30 percent úmrtí na COVID-19 v Bavorsku v októbri tvorili plne zaočkovaní, informuje epochtimes.de. Medzi rýchlo rastúcim počtom úmrtí na koronavírus v Bavorsku je pomerne vysoký podiel plne očkovaných ľudí. Podľa údajov Štátneho úradu pre... Čítať ďalej
16 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!