V Taliansku otvárajú lyžiarske strediská
21 | 11 | 2021 I Ján Papuga

Lyžiarske strediská na severe Talianska po niekoľkých mesiacoch od uzatvorenia otvárajú zimnú sezónu. Ich majitelia sa však obávajú zatvorenia pre zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu. Informovala TA3.  

Fabio Sacco, prezident konzorcia Skirama, ktoré vlastní niekoľko lyžiarskych stredísk v talianskom regióne Tridentsko-Horná Adiža, uviedol, že na túto chvíľu čakali strediská od marca, keď v Taliansku zaviedli lockdown.

Vláda aj túto zimu zrazí cestovný ruch na kolená. Zase chýbajú informácie
13 | 10 | 2021 | Ján Papuga

Strediská nášho konzorcia sa však otvoria, rovnako ako aj ostatné strediská v Tridentsku, a sú pripravené zvládnuť rozličné vývoje situácie,“ uviedol Sacco.

Počet prípadov nákazy koronavírusom pritom začal stúpať aj v Taliansku, a to najmä na severe krajiny, kde sa nachádza väčšina lyžiarskych stredísk.

Taliansko v snahe spomaliť šírenie nákazy koronavírusom zaviedlo používanie covidpasov. Covidpasmi sa pritom budú musieť v Taliansku preukazovať aj návštevníci lyžiarskych stredísk, ktorí okrem toho musia dodržiavať aj opatrenia týkajúce sa nosenia rúšok a dodržiavania odstupov.

V Rakúsku protestovalo proti opatreniam viac ako 40.000 ľudí
V Rakúsku vyšlo v sobotu do ulíc na protest proti prísnym pandemickým opatreniam približne 40.000 ľudí, zatknutých bolo takmer desať osôb. Tisíce protestujúcich pochodovali aj v chorvátskom Záhrebe a v Holandsku a okolo tisíc ľudí tiež v dánskej... Čítať ďalej
21 | 11 | 2021 | Ivan Mihale/TASR

V súvislosti so zimnou sezónou na Slovensku nie sú nové informácie. Lyžiarske strediská sú v napätí a stále nevedia, ako bude prebiehať zimná sezóna. Ako sme si už zvykli, vládne riešenia prídu znova v hodine dvanástej. Snáď.

 

 

 

 

 

 

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory, využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!