Generál Viktorín: Vláda denne ukazuje, ako chráni seba a svoje záujmy
21 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Kolegovia z bezpečnostných zložiek v Rakúsku pochopili, aké úlohy majú plniť! Takto okomentoval na sociálnej sieti pripojenie sa rakúskych vojakov a policajtov k demonštrantom vo Viedni generál Jozef Viktorín.

"Zhromaždenie vo Viedni, ktoré organizoval Zväz Ozbrojených síl Rakúska, je jasnou odpoveďou vládam, že právo, sloboda a demokracia je nad všetkými reštriktívnymi opatreniami, ktoré sú týmito vládami prijímané. Je to však o príslušníkoch Ozbrojených síl (OS) nielen Rakúska," konštatuje Viktorín.

OS majú slúžiť občanom

Podľa generála Ozbrojené sily zo zákona plnia úlohy, ktoré slúžia občanovi a krajine, v ktorej slúžia. "Tento odkaz je platný, historický a dnes viac ako aktuálny," píše bývalý príslušník Ozbrojených síl.

"Niekto múdry povedal, že nečinnosť zabíja, činnosť tiež, ale vieme, že je to v prospech ďalších generácií. Boj za základné práva a ľudskosť má svoju cenu a hodnotu," prízvukuje Viktorín.

Smrť Sebastiánka (†3): Aj ďalší znalci ukázali na zlyhanie zdravotníkov
Najbližší nebohého Sebastiánka Zajaca (†3), ktorý zomrel na konci januára 2017 v nitrianskej nemocnici, sa za svoje nebohé slniečko bijú na súde ako levi. Chcú dokázať, že za jeho smrť môžu zdravotníci, ktorí starostlivosť o neho zbabrali. Teraz im... Čítať ďalej
21 | 11 | 2021 | Jozef Uhlárik

Občan nie je ani na druhom mieste

Generál chce apelovať na všetkých, ktorí sú na to, aby rešpektovali a dodržiavali zákonnosť a hlavne aby chránili bežného občana pred bezprávím a útlakom...

"Vláda denne ukazuje, ako chráni seba a svoje záujmy. Občan u nej nie je ani na druhom mieste. Opatrenia sú odtrhnuté od reality. Stačí si pozrieť kvalifikačné futbalové zápasy a plné štadióny. U nás? Reštrikcie vo všetkých oblastiach," poukazuje na prísne opatrenia na Slovensku Viktorín.

"Áno, podporujeme kolegov z Rakúska, lebo pochopili aké úlohy majú plniť a prečo sa rozhodli nosiť uniformu," uzavrel generál.

Sudca Drgonec: Kto zaplatí odškodné? Heger? Hygienici? Právnici?
Spravodajstvo v slovenských médiách je covidové spravodajstvo na želanie! Upozornil vo svojom stanovisku pre eReport emeritný sudca Ústavného súdu SR Ján Drgonec. Reagoval aj na vyhlásenie premiéra Eduarda Hegera zo soboty, ktorý nevylúčil, že sa... Čítať ďalej
21 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!