Spôsobuje Instagram u mladých ľudí závislosť alebo depresiu? Naznačujú to uniknuté dokumenty
20 | 11 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Generálni prokurátori vo viacerých štátoch USA vyšetrujú, či platforma zneužíva deti "v záujme vlastného zisku", píše nemecký Der Spiegel.

V nadväznosti na závažné obvinenia oznamovateľky Frances Haugenovej začali viaceré štáty USA vyšetrovať možné škodlivé účinky online platformy Instagram na deti a mladých ľudí.

Hrozba pre fyzické a duševné zdravie

Generálna prokurátorka štátu Massachusetts Maura Healeyová uviedla, že materská spoločnosť Instagramu, Facebook, ktorá sa medzičasom premenoval na Metu, vedome vystavila mladých užívateľov potenciálnym zdravotným rizikám v záujme vlastného zisku.

Štúdia: Najväčšia úmrtnosť na COVID je v krajinách s najvyššou mierou očkovania
Údaje zo 185 krajín a štúdia uverejnená v časopise European Journal of Epidemiology ukazujú, že najvyššia incidencia a úmrtnosť na COVID-19 je v krajinách, kde je očkovanie najrozšírenejšie, píše epochtimes.de. Najvyššia úmrtnosť v krajinách s... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

„Spoločnosť Facebook, teraz Meta, zlyhala pri ochrane mladých ľudí na svojich platformách, namiesto toho ignorovala, alebo v niektorých prípadoch posilňovala známe manipulácie. Tie predstavujú skutočnú hrozbu pre fyzické a duševné zdravie," - skonštatovala Healeyová. Online gigant podľa nej o týchto rizikách vedel. Deti tak boli „využité v záujme zisku".

Porušuje Meta zákony USA?

Healeyová a generálni prokurátori štátov Florida, Kalifornia, Kentucky, Nebraska, New Jersey, Tennessee a Vermont teraz vyšetrujú, či spoločnosť neporušila štátne zákony na ochranu spotrebiteľa.

Katastrofa v Rakúsku V salzburských nemocniciach sa vytvárajú triediace tímy. Liečba nebude zaručená všetkým (!)
Vzhľadom na dramatickú situáciu s koronavírusom na jednotkách intenzívnej starostlivosti sa v salzburských nemocniciach v Rakúsku vytvárajú triediace tímy a prechádza sa na triáž. Liečbu všetkým pacientom tak už nebudú môcť garantovať, píše Der... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

V posledných mesiacoch sa spoločnosť Facebook dostala pod obrovský tlak v dôsledku odhalení založených na dokumentoch a vyhláseniach jej bývalej zamestnankyne Frances Haugenovej. Podľa nich spoločnosť vedela, že fotografická platforma Instagram môže poškodiť duševné zdravie dievčat a podporovať napríklad poruchy príjmu potravy a depresie.

Internetová spoločnosť založená Markom Zuckerbergom všetky obvinenia dôrazne odmietla. Koncom októbra si spoločnosť Facebook dala nový názov Meta. Samotná platforma Facebook si zachovala svoje meno, uzatvára nemecký Der Spiegel.

(Medzititulky red. HD.)

Farmafirmy dosahujú na vakcínach zisk 1 000 dolárov za ZA SEKUNDU
Farmaceutické spoločnosti Biontech, Pfizer a Moderna dosahujú podľa prieskumu globálnej aliancie pre vakcíny zisk 1 000 dolárov (necelých 880 eur) každú jednu sekundu na svojich vakcínach proti koronavírusu, informuje epochtimes.de K takémuto... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!