Pán Heger, vy to myslíte s povinným očkovaním bezbranných starcov vážne?
20 | 11 | 2021 I Ivan Brožík

"Heger vyhlásil, že ide presadzovať na Slovensku povinné očkovanie na Covid. Skôr ako sa o to pokúsi mal by sa ísť skúsiť prejsť po meste bez ochranky, aby nadýchal náladu ľudí. V tom taxíku to nie je ono." Píše na sociálnej sieti Tomáš Taraba.

Povinné očkovanie pre seniorov je téma, o ktorej podľa viacerých zdrojov aktuálne diskutuje premiér Eduard Heger (OĽANO) s právnikmi či s ministerkou spravodlivosti Máriou Kolíkovou.

Mengeleizumus je tu!

V každej slušnej spoločnosti sú mimoriadne chránení slabí, chorí a starí. My na nich ideme po roku robiť ďalší masový zdravotný experiment?

Cestou z pandémie by totož podľa predsedu vlády mohlo byť povinné očkovanie pre ľudí nad 65 rokov. Premiér to uviedol podľa TASR v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy. "Diskutujem s právnikmi, či nie je v rozpore s Ústavou SR zavedenie povinného očkovania pre určitú vekovú skupinu. Pre mňa by bola ideálna cesta povinne zaočkovať či už ľudí nad 65 alebo 60 rokov. Podľa mňa už očkovanie 50-ročných by bol ideálny diapazón," spresnil Heger.

Slepá demagógia

Heger je vraj naklonený zavedeniu povinného očkovania podľa veku, nie podľa profesie. "Vírus si nevyberá podľa profesie, skôr by som preto šiel podľa veku," vysvetlil premiér. Zároveň nevylúčil aj plošné povinné očkovanie na Slovensku. Otázkou však stále je, či by bol takýto krok v súlade s ústavou. "Zavedenie povinného očkovania je aj o politickej odvahe," dodal.

Ešteže proti povinnému očkovaniu sú momentálne koaliční partneri SaS a Sme rodina, Heger však s nimi aktuálne vedie diskusiu o tejto téme.

(Medzititulky red. HD.)

Sudca JUDr. Števík: V právnom štáte neočkovaní nesmú byť za vinníkov kolabujúceho zdravotníctva!
JUDr. Patrik Števík sudca Okresného súdu Bratislava II, člen Združenia sudcov Slovenska, publicista, autor kníh Zrodenie Európy a Zamyslenia otvorene vyjadruje svoj názor k stretu covidových opatrení štátnej moci a základných ľudských práv. Jeho... Čítať ďalej
18 | 11 | 2021 | Ivan Mihale

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!