Britská ministerka kritizuje otvorené vnútorné hranice EÚ:  "Problémom je schengenský priestor"
21 | 11 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Akokoľvek sú vonkajšie hranice masívne zabezpečené, cestovanie v rámci EÚ je jednoduché. Britská ministerka vnútra Priti Patelová to kritizuje a tvrdí, že otvorené hranice sú dôvodom nelegálnej migrácie do jej krajiny, píše nemecký Der Spiegel.

Britská ministerka vnútra Priti Patelová ostro kritizovala EÚ za jej otvorené hranice v súvislosti s rastúcim počtom migrantov, ktorí prekračujú Lamanšský prieliv do Spojeného kráľovstva.

EÚ nemá ochranu vnútorných hraníc

„Skutočný problém nelegálnej migrácie spočíva v tom, že EÚ nemá vôbec žiadnu ochranu hraníc, má ich otvorené v rámci schengenského priestoru," – vyhlásila Patelová pred novinármi počas cesty do Washingtonu.

Katastrofa v Rakúsku V salzburských nemocniciach sa vytvárajú triediace tímy. Liečba nebude zaručená všetkým (!)
Vzhľadom na dramatickú situáciu s koronavírusom na jednotkách intenzívnej starostlivosti sa v salzburských nemocniciach v Rakúsku vytvárajú triediace tímy a prechádza sa na triáž. Liečbu všetkým pacientom tak už nebudú môcť garantovať, píše Der... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Nebezpečné pokusy dostať sa do Británie

Konzervatívna vláda považuje tých, ktorí prichádzajú cez Lamanšský prieliv, za problém. Tento rok sa na nebezpečnú cestu vydalo už viac ako 24 000 ľudí, čo je takmer trikrát viac ako v roku 2020. Británia však tradične prijíma oveľa menej utečencov v porovnaní s inými európskymi krajinami.

Bavorsko: Nárast očkovaných aj na JIS-kách
Takmer 30 percent úmrtí na COVID-19 v Bavorsku v októbri tvorili plne zaočkovaní, informuje epochtimes.de. Medzi rýchlo rastúcim počtom úmrtí na koronavírus v Bavorsku je pomerne vysoký podiel plne očkovaných ľudí. Podľa údajov Štátneho úradu pre... Čítať ďalej
16 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Jedným z hlavných prísľubov Brexitu bolo ďalšie obmedzenie prisťahovalectva. Návrhy ministerky vnútra Patelovej ako to urobiť však podľa odborníkov porušujú medzinárodné právo. Niektoré organizácie dokonca plánujú právne kroky. Opozícia kritizovala vládu za to, že nemá situáciu pod kontrolou.

Očkovanie Pfizerom: 357 vedľajších účinkov u 200 000 francúzskych vojakov... a trest za odmietnutie vakcíny (VIDEO)
Po očkovaní vakcínou proti COVIDu-19 sa u desiatok príslušníkov armády vo Francúzsku vyskytli vážne zdravotné problémy, píše epochtimes.de. Francúzska armáda sa obáva početných vedľajších účinkov po očkovaní vakcínou proti... Čítať ďalej
13 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Napäté vzťahy medzi Londýnom a EÚ

Vzťahy medzi vládou v Londýne a EÚ sú v poslednom čase napäté. Napríklad rokovania o riešení otázky Severného Írska v rámci Brexitu sú na pokraji krachu. Okrem toho Francúzsko a Veľká Británia vedú spor o licencie na rybolov.

(Medzititulky red. HD.)

Scenára sociálnej biedy sa vďaka COVIDU už možno ani nedožijeme
Sociálne siete tú plné zaručených politických „návodov“ na to, ako sa dajú poľahky zlikvidovať drobní podnikatelia. Na jeden z nich vo svojom statuse poukazuje Juraj Mesík. Ako píše, nie je ešte ani polovica novembra a „koleso inflácie sa v Európe... Čítať ďalej
10 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!