Slovenská politická realita - koalícia ignoruje opozíciu. Fico predstavil kroky proti covidu
18 | 11 | 2021 I Ján Papuga

Koalícia každý deň podsúva to, že opozícia burcuje proti očkovaniu a neponúka riešenia. Už si zvykli na staré úslovie, že sto ráz opakovaná lož sa stáva pravdou. A mienkotvorné médiá im v tomto klamstve nahrávajú. Kto pozerá prenosy z NRSR, vie, že opozícia ponúka riešenia. No nech by boli aj tie najlepšie, koalícia opozičné návrhy odmieta a nehlasuje za ne.

Predseda strany Smer - SD Róbert Fico v rámci včerajšieho prejavu na sneme tejto politickej strany ponúkol konkrétne riešenia, ako by riešil katastrofálnu situáciu s covidom 19, čo koalícia nezvláda a sama tým spôsobuje smrť občanov. Už len tým, že sa odkladajú operačné zákroky.

„Vodu kážu, víno pijú!“ soptí Blaha na antirúškarov Čaputovú a Matoviča
Pokrytectvo našich vrcholových politikov z koalície nepozná hranice. Bežným ľuďom prikazujú nosiť rúška a respirátory, obmedzujú ich doslova na každom kroku, no oni si žijú tak, akoby sa nič vážne nedialo. Úplne žiarivým príkladom ignorancie rúška... Čítať ďalej
18 | 11 | 2021 | Jozef Uhlárik

Riešenie strany Smer - SD zhrnul do nasledujúcich bodov:

1. Uznali by, že vakcíny nie sú konštruované tak, aby zabránili šíreniu covidu 19. Ani očkovanie, ani celoplošné testovanie nie sú jedinou cestou von z pandémie. Sú len súčasťou celého systému opatrení.

2. Očkovanie by bolo na dobrovoľnej báze. A rozhodnutie nepodstúpiť ho by neviedlo k žiadnym právnym či sociálnym dôsledkom.

3. O očkovaní by sa viedla racionálna diskusia s rešpektovaním opačného názoru o výhodách i nevýhodách očkovania.

4. Zakázali by prijímanie akýchkoľvek segregačných právnych predpisov, ktoré by ľudí rozdeľovali na prvotriednych a druhotriednych. Iné opatrenia by presadzovali ústavným spôsobom, aby neboli o nich pochybnosti.

Mesík: Mediálna bublina - Dr. Piják je v nemocnici, ale vôbec nie na prístrojoch!
Počty nakazených koronavírusom sa zvyšujú aj na Slovensku. Nečakaným pacientom v nemocnici sa stal aj známy lekár a odmietač experimentálnej vakcíny doktor Michal Piják. To, čo sa okolo neho deje je však veľmi smutné a pre neho... Čítať ďalej
18 | 11 | 2021 | Jozef Uhlárik

5. Zaočkovaní, testovaní a tí, čo ochorenie prekonali, by mali rovnaké právne postavenie.

6. Ak štát požaduje od občanov test, musí mu ho preplatiť.

7. Ak štát obmedzí podnikateľské subjekty v činnosti, musí im poskytnúť kompenzáciu.

8. Za najvýznamnejší by považovali proces liečby pozitívneho pacienta. Pozitívne testovaný by okamžite získal bezplatne lieky, informácie o postupe liečby s telefónnymi číslami na ambulantných lekárov. Takto by sa podľa Fica výrazne znižovala miera hospitalizácie a tlak na zdravotníkov. Podľa jeho vyjadrení sa vôbec nepracuje s ľuďmi, ktorí sú pozitívne testovaní, neliečia sa. Čaká sa, až sa objavia pred dverami nemocníc.

Vážne slová doktora Liptáka. TOTO by sme si mali všetci uvedomiť!
„Odborníci“ nielen na Slovensku, ale vlastne po celom svete nahovorili ľuďom, že súčasná vlna koronavírusu je vinou neočkovaných. Vyvrátiť tento nezmysel sa síce usiluje množstvo skutočných odborníkov, žiaľ, márne. Pomôžu to pochopiť slová... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Jozef Uhlárik

9. Namiesto drahých a propagandistických aktivít by sa peniaze použili na stabilizáciu zdravotného personálu a technické vybavenie nemocníc.

Podľa predsedu strany má štát na všetky tieto opatrenia dostatok finančných prostriedkov. Zdá sa však, že na racionálne riešenia od súčasnej koalície budeme čakať ešte dlho.