Havária britskej stíhačky za 100 miliónov eur. Zrútila sa do Stredozemného mora  (VIDEO)
18 | 11 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Ministerstvo obrany Spojeného kráľovstva informovalo, že stíhačka F35 z britskej lietadlovej lode HMS Queen Elizabeth sa zrútila na bližšie nekonkretizovanom mieste v Stredozemného mori, píše portál startup.sk.

Najdrahšia a najvýkonnejšia stíhačka sa nečakane zrútila do Stredozemného mora. Príčinu jej pádu vyšetrujú.

Britské ministerstvo obrany uviedlo, že pilotovi lietadla sa podarilo bezpečne katapultovať a vrátil sa na palubu HMS Queen Elizabeth. Medzičasom sa začalo oficiálne vyšetrovanie. Ministerstvo ale odmietlo poskytnúť ďalšie podrobnosti, dodáva portál.

Stíhačky F35, ktorých hodnota sa pohybuje okolo 100 miliónov libier, sa nachádzajú na palube HMS Queen Elizabeth v cene troch miliárd libier. Predtým sa zúčastnili na útokoch proti bojovníkom Islamského štátu v Iraku a Sýrii.

Ako ďalej informuje portál startup.sk, loď HMS Queen Elizabeth bola v uplynulých šiestich mesiacoch v operačnom nasadení. Navštívila 40 krajín vrátane Indie, Japonska, Kórejskej republiky a Singapuru.

Štúdia: Najväčšia úmrtnosť na COVID je v krajinách s najvyššou mierou očkovania
Údaje zo 185 krajín a štúdia uverejnená v časopise European Journal of Epidemiology ukazujú, že najvyššia incidencia a úmrtnosť na COVID-19 je v krajinách, kde je očkovanie najrozšírenejšie, píše epochtimes.de. Najvyššia úmrtnosť v krajinách s... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!