Zurian sa ukrýva v zahraničí: Stále sa otáčam, kedy na mňa vyskočia kukláči
16 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Necíti sa v bezpečí. Bývalý šéf Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Branislav Zurian je dnes jedným z aktérov vojny v polícii a ukrýva sa v zahraničí. To, že sa aktuálne nenachádza na Slovensku, ale v jednej z „rusky hovoriacich krajín“, potvrdil pre portál Refresher.

Poľuje sa na mňa cez mediálne kauzy

„Odišiel som na nejaký čas mimo Slovenska, pretože sa necítim v bezpečí. Cez mediálne spracované kauzy vidím, že sa na mňa poľuje. V lete som z médií zistil, že som súčasťou nejakej vymyslenej zločineckej skupiny,“ hovorí Zurian.

NAKA ho podozrieva, že pomáhal inšpekcii rozložiť tím Očistec. Vyšetrovatelia o tom dokonca aj spísali záznam, ktorý unikol do médií.

 

Branislav Zurian, ktorý sa koncom júna v médiách zmienil napríklad o podozreniach z úplatkárstva súčasného ministra vnútra Romana Mikulca, sa podľa svojich slov nachádza v rusky hovoriacom štáte a bojí sa o život.

Kamenický: Matovič s reformou klame a účelovo zavádza!
Matovičova daňovo-podvodová revolúcia! Minister financií klame ľudí, ako to robil celý svoj život. Mnohí z vás nedostanú vyššiu čistú mzdu, ale naopak nižšiu! Upozorňuje vo svojom statuse na sociálnej sieti exminister financií a poslanec parlamentu... Čítať ďalej
16 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Našiel za stieračom odkaz

„Stále sa otáčam, kedy na mňa vyskočia kukláči alebo mi zase nezákonne vyrazia dvere ako v máji tohto roku..." hovorí Zurian. Tvrdí aj, že si krátko pred odchodom do zahraničia našiel za stieračom odkaz: „Milan ťa už čaká, teší sa na teba.“ 

Exšéf NAKA  si je istý, že ľudia, ktorí ho chcú zastrašiť sa mu vyhrážajú, že môže skončiť ako už zosnulý exprezident PZ generál Lučanský. Ten vo väzbe krátko po tom, ako ho obvinili, spáchal samovraždu.

So Zurianom mali veľmi blízky priateľský vzťah, posledné tri roky vraj boli najlepšími kamarátmi.

Obavy o život

Aj keď obvinenia voči Zurianovi generálna prokuratúra zrušila ako nedôvodné a nezákonné, obavy o život a o blízkych uňho naďalej pretrvávajú. Z toho dôvodu ani nezverejnil bližšie informácie o krajine, v ktorej sa v súčasnej dobe nachádza. Potvrdil len, že ide o rusky hovoriacu krajinu.

Murín: Lengvarský priznal, že plošné testovanie bolo nezmysel
Spisovateľ Gustáv Murín sa vyjadril na svojom profile na sociálnej sieti k výroku ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského o tom, že nechce ľudí testovať, keďže sa môžu nakaziť už 20 minút po ňom. Priznal tak to, čo sa v čase Matovičovho... Čítať ďalej
16 | 11 | 2021 | Ján Papuga