Poslanca M. Borguľu (SME RODINA) mali vydierať, tvrdí kajúcnik Petrov alias Tiger
16 | 11 | 2021 I Ján Papuga

Svedok s prezývkou Tiger prehovoril o údajnom vydieraní poslanca NRSR Martina Borguľu za Sme rodina. Informovali o tom Hospodárske noviny.

Vyšetrovateľ NAKA vzniesol ďalšie obvinenia voči expolicajtom Bernardovi Slobodníkovi a Mariánovi Kučerkovi. Okrem iného za vydieranie komunálneho politika. Svedok v mediálne známych kauzách, podnikateľ Peter Petrov prezývaný Tiger, prehovoril o ďalšej trestnej činnosti, ktorej sa mali v minulosti dopúšťať títo bývalí policajti.

M. Kolíková: Na zmene paragrafu 363 zatiaľ nie je v koalícii dohoda
Na zmene paragrafu 363 zatiaľ nie je v koalícii dohoda. Uviedla to ministerka spravodlivosti Mária Kolíková v utorok počas zasadnutia vlády. Jeho zmenu považuje stále za aktuálnu aj preto, že návrhy na zmenu paragrafu v poslednej dobe predložil... Čítať ďalej
16 | 11 | 2021 | TASR

Zaujímavosťou je, že v jednom z Kučerkových prípadov sa objavilo aj meno súčasného poslanca Národnej rady Martina Borguľu. Práve jeho mal dnes už bývalý policajt v roku 2018 vydierať a žiadať 50-tisíc eur. Diať sa tak malo krátko pred komunálnymi voľbami. Borguľa, ktorý v tom čase ako zástupca strany Smer-SD sedel v niekoľkých samosprávnych zastupiteľstvách, sa rozhodol kandidovať za starostu bratislavského Starého Mesta.  

Očkovaný poslanec NRSR mal pozitívny výsledok na COVID-19
Primátor mesta Kežmarok a poslanec Národnej rady SR Ján Ferenčák mal pozitívny výsledok testu na ochorenie COVID-19. Informoval o tom na sociálnej sieti s tým, že pociťuje len mierne príznaky. "Som plne zaočkovaný a jedným z príznakov je nádcha.... Čítať ďalej
16 | 11 | 2021 | Ivan Mihale

Koncom leta 2018 Borguľu údajne kontaktoval Marián Kučerka s tým, že sa k nemu dostalo trestné oznámenie podané na Martina Borguľu. Keďže vedel, že Petrov je v kontakte s osobami blízkymi tomuto politikovi, odkázal mu, že za odmenu 50-tisíc eur by sa vedel o trestné oznámenie postarať. „Na to som ja uviedol, že s pánom Borguľom je ťažká reč ohľadom peňazí, ale že sa pokúsim túto požiadavku odkomunikovať,“ vypovedal pred časom Petrov pred vyšetrovateľmi kriminálnej agentúry s tým, že v tejto veci oslovil známeho, ktoré prezýva Rajo. Urobil tak z dôvodu, že mal blízky vzťah s Martinom Borguľom. Petrov sa mal zároveň skontaktovať s politikovým bratom Michalom. „Povedal mi, že sa pokúsi s bratom pohovoriť, ale takisto spomenul jeho ťažkú povahu vo vzťahu k peniazom,“ zaspomínal si Tiger.

Podnikateľ Marián S. a bývalý sudca Miroslav N. zostávajú vo väzbe
Podnikateľ Marián S. a bývalý sudca Okresného súdu Vranov nad Topľou Miroslav N. budú stíhaní väzobne. Boli zadržaní počas októbrovej akcie Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Rozhodol o tom v utorok Najvyšší súd (NS) SR na svojom neverejnom... Čítať ďalej
16 | 11 | 2021 | TASR

Petrov tvrdí, že k odovzdaniu peňazí skutočne došlo, lebo Martin Borguľa sa pred blížiacimi sa komunálnymi voľbami obával možnej medializácie a diskreditácie. Hotovosť mu mal priniesť muž prezývaný Rajo.

Poslanec Martin Borguľa tvrdí, že na základe trestného oznámenia podaného v roku 2021 na bývalých príslušníkov Policajného zboru aktuálne prebieha vyšetrovanie prípadu. „V tomto som v postavení poškodeného. V uvedenej veci som bol v priebehu tohto roka vypovedať. Žiaľ, keďže ide o živý spis, mám prísny zákaz sa akokoľvek k téme vyjadrovať, keďže by som mohol zmariť vyšetrovanie, čím by som sa dopustil trestného činu,“ uviedol Borguľa.