Bude sa odvolávať vláda?
16 | 11 | 2021 I Eka Balašková

Predseda Smeru-SD má na odvolávanie premiéra Hegera z OĽaNO svoju taktiku. Podľa Pravdy chce Fico najskôr odvolávať jednotlivých ministrov. Až potom príde na rad celá vláda.

Podpisy zbiera Hlas-SD

„Budeme o tom diskutovať na najbližšej schôdzi parlamentu, ktorá sa začína na budúci týždeň. Dvadsať podpisov  na odvolávanie celej vlády už máme.“ Povedal Tomáš. Pripomenul, že parlament o odvolaní niektorých ministrov už rokoval. Tomáš doplnil, že Smer-SD zvažoval aj odvolanie ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nom. OĽaNO) a „prišiel aj čas na odvolávanie celej vlády“.

Skôr hovorca, ako premiér

Podľa podpredsedu Smeru Erika Kaliňáka tému odvolávania chceli prebrať s predsedu Hlasu Petrom Pellegrinim. Zatiaľ k tomu nedošlo. „Odvolávať predsedu vlády, ktorý je skôr hovorcom, môže mať opačný efekt. Nevýrazný a nepodstatný Eduard Heger naozaj nie je problém.“ Vyjadril sa pre agentúru SITA Kaliňák. Pellegrini začiatkom októbra tvrdil, že Smer má dodať potrebné podpisy na zvolanie schôdze o odvolávaní vlády. Podľa Pellegriniho Hlas-SD urobí všetko preto, aby sa schôdza uskutočnila.

Naozaj Boris Kollár verí v úspech Matovičovej reformy?
Boris Kollár (SME RODINA) verí, že daňová reforma z dielne ministra financií bude zrealizovateľná. Informovali aktuality.sk Revolúcia Tak nazval minister financií Igor Matovič (OĽANO) daňovo-odvodovú reformu, ktorej prvú časť predstavil v nedeľu... Čítať ďalej
15 | 11 | 2021 | Eka Balašková