Právnička Laššáková: Štát si robí srandu aj z pacientovaj zo zdravotníkov
14 | 11 | 2021 I Eka Balašková

Tentokrát píše na svojej nástenke na sociálnej sieti známa ústavná právnička o odloženej operácii jej otca a o tom, aký "poriadok" je v niektorých nemocniciach.

Test nulový, ale povinný

Právničkin otec mal v piatok nastúpiť na operáciu. "Keďže bez testu na Covid-19 vás nikto na operačnú sálu nezoberie, bol mu predpísaný a deň pred termínom operácie aj vykonaný." Začína status Laššáková: "Veď test musí byť, všakáno? Hoci jeho výpovedná hodnota je na druhý deň nulová, lebo mesto, cez ktoré šiel z testu domov, nie je vymreté." 

Popri tom aj stratený

"Ako človek chodiaci s dostatočnou časovou rezervou tam bol skôr. Budovu otvárajú až o 8:00, takže v tomto „letnom“ počasí mrzol vonku. Po vstupe do budovy sa začala naháňačka. Naháňal sa výsledok testu, ktorý tam mal byť do troch hodín, teda ešte v deň vykonania. Spraviť a vyhodnotiť test trvá tri hodiny a operačná sála bola prázdna do 10:00. Toľko k organizovaniu celej „operácie“. Viacerí môžete namietať, že nemocnica mala popresúvať jednotlivé operácie, a tak by vzniklo okno neskôr na zákrok môjho otca." Opisuje príbeh rodinného príslušníka právnička: "Plánovanie sa však robí preto, aby bol poriadok. A pacienti, ktorí mali byť operovaní neskôr, mali určite nejaké lieky, procedúry, atď., bez ktorých nemohli ísť na sálu.

Biologička Peková v tom má jasno: Netestovať!(VIDEO)
Česká molekulárna biologička Soňa Peková sa v obsiahlom rozhovore okrem iného vyjadrila, že by nezatvárala ekonomiku a prestala by ľudí testovať. Keby sa netestovalo, ľudia by podľa nej ani nevedeli, že tu nejaký vírus je. Väčšina ľudí ani nevie,... Čítať ďalej
11 | 11 | 2021 | Ján Papuga

Ako prišiel, tak odišiel

"So zdravotným problémom, ktorý nemohol, nie nevedel, ale nemohol lekár operovať. Vyhodnotenie testu zo štvrtka sa niekde stratilo. Keby som chcela byť veľmi krutá, tak by som povedala, že test sa nenašiel, lebo otec nebol pozitívny na Covid-19." Zaironizovala si Laššáková, no dodala, že negatívny test sa neskôr našiel. 

"Uletel jej dekel."

Nie je možné uskutočniť jednu ľahkú operáciu lakťa. Len preto, lebo chýba výsledok testu. "Ten prebehol, jeho nákup, uskutočnenie a aj vyhotovenie neboli zadarmo, niekto to zaplatil, no môj otec môže čakať do decembra. Bude operovaný v decembri. Naozaj amatérom vo vedení štátu odporúčam, aby operácia v decembri naozaj prebehla. A to tak, že sa dovtedy výsledok testu, ktorý bude treba robiť samozrejme nanovo, nájde. V opačnom prípade pôjde o zlyhanie štátu. A to má dôsledky." Pripomína tajomne právnička.

Nakoniec jedno prianie

"Prajem neschopným, klamárskym amatérom, čo stoja na čele tohto štátu vo výkone a v zákonodarstve pekný víkend. Ja ho mám. Trávim ho s rodičmi, ktorí nie sú a ani nechcú byť očkovaní proti Covid-19. Keďže sú zdraví. Z ich zdravia sa veľmi teším a za všetko, čo pre mňa znamenajú, ich milujem."

Advokátka Pirošíková: Vláda PORUŠUJE medzinárodné právo i ústavné práva Slovákov
Relácia TA3 Tak takto?! je známa tým, že si pozýva aj hostí z iných názorových prúdov. V súvislosti s témou epidemických opatrení a vakcinácie. Včera si Anka Žitná pozvala do svojej relácie známu advokátku Maricu Pirošíkovú, bývalú zástupkyňu... Čítať ďalej
11 | 11 | 2021 | Ján Papuga