Toto sa často nevidí. Krošlák: Matovič je pomstychtivý big boss, strážca špajzičky
13 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

Ján Krošlák nie je členom hnutia OĽaNO iba pár týždňov, ale jedno je isté. Už nemusí byť ticho a pritakávať aj na to, s čím nesúhlasí. A tak sa ozýva. Matoviča nazýva big bossom a volá potom, aby sa médiá začali zaoberať jeho freestylom ešte z čias premiérovania a vystavili mu účet za Sputnik.

Krošlák vyčíta strážcovi špajzičky, ako nazýva Igora Matoviča, ktorý je momentálne ministrom financií, jeho kritický postoj voči ministrovi zdravotníctva Vladimírovi Lengvarskému. V príspevku na sociálnej sieti naráža na to, že je to obyčajná závisť lebo Lengvarský je podľa posledných prieskumov momentálne najobľúbenejší politik. Podľa Krošláka útočí na neho, pretože to je Matovičov zvyk, útočiť na každého kto je obľúbenejší.

Krošlák vyčíta Matovičovi, že obviňuje Lengvarského zo spackanej, hračkárskej, očkovacej kampane. "Pokiaľ si dobre pamätám, tak Ministerstvo zdravotníctva ešte na jar upozorňovalo, že nevie, akú intenzívnu a kvalitnú očkovaciu kampaň má viesť, kým nevie koľko peňazí a najmä kedy na túto kampaň dostane," vysvetľuje Krošlák.

Igor Matovič robil zo seba dôležitého

Igor Matovič podľa neho robil zo seba tri mesiace dôležitého a naťahoval všetkých, kým uvoľnil financie na očkovaciu kampaň. "Pokiaľ viem, tak jadrom očkovacej kampane mala byť hlavne lotéria, ktora úplne na začiatku možno ani nebola zlý nápad. V niektorých krajinách bola celkom úspešná," píše. Krošlák si myslí, že lotéria bola kontraproduktívna preto, lebo bola spájaná s Igorom Matovičom na ktorého sú ľudia podľa neho alergickí. A to bol podľa neho dôvod, kvôli ktorému sa schválne nešli očkovať.

Krošlák si myslí, žeby bolo vhodnejšie, keby boli peniaze rozdelené medzi viac ľudí v menších čiastkach a vyčíta, že nikto takýto návrh nepočúval. "Lebo on je najlepší a najmúdrejší," dodáva. Je presvedčený, že lotéria nepriniesla nových očkovaných, skôr ľudí, ako píše, naštvala a je zvedavý na vyhodnotenie Útvaru hodnoty za peniaze. Chce vedieť, reálne koľko eur vyletelo hore komínom. Krošlák dúfa, že vo svojom hodnotení budú voči svojmu zamestnávateľovi objektívni.  

Koľko Slovensko prerobilo pán strážca špajzičky?

V závere dodáva: "Kedy konečne nejaký investigatívny novinár vystaví účet tomu istému pánovi za vakcínu Sputnik? Za jeho freestyle ešte z čias premiérovania? Kedy niekto spočíta, koľko Slovensko stratilo na tomto nie zlom, ale úplne tragicky zorganizovanom nápade?" A sumarizuje: nákup Sputniku plus vládny a armádny špeciál, plus dlhé skladovanie v Imune pri - 60 stupnoch, plus testovanie v Maďarsku, ktoré tiež nebolo zadarmo.  "Aké je výsledné číslo? Koľko Slovensko prerobilo?" Pýta sa a ironicky poukazuje na to, ako by chcel Matovič zákon o hmotnej zodpovednosti.