Boris Kollár opäť otáča kurz - reformu nemocníc podporí.
13 | 11 | 2021 I Eka Balašková

Boris Kollár (Sme rodina) minulý týždeň výrazne kritizoval koaličné návrhy reforiem. Voliči si tiež vypočuli sľub, že nepodporí reformu zdravotníctva. Dnes podľa portálu eReport v Zlatých Moravciach však prezentoval iný názor.

Pripravení na podporu

Koaličné hnutie Sme rodina je v druhom čítaní pripravené podporiť návrh zákona o kategorizácii ústavnej zdravotnej starostlivosti, ktorú poslancom predložilo Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR. Má však podmienky, ktoré by podľa nich malo MZ zapracovať do legislatívneho návrhu.  Predseda Národnej rady SR Boris Kollár to v sobotu uviedol počas pracovnej návštevy nemocnice v Zlatých Moravciach.

Šipoš z OĽaNO - Keby bol dnes Pellegrini vo vláde, očkuje sa povinne!
V dnešnej relácii Sobotné dialógy hostila redaktorka Marta Jančkárová Michala Šipoša, podpredsedu OĽaNO a Erika Tomáša, poslanca za Hlas-SD. Hlavnou témou bolo zdravotníctvo. Pandemická PN Poslanci mali na ňu rôzne názory. Erik Tomáš je... Čítať ďalej
13 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Prejde aj bez Sme rodina

Reforma nemocníc do druhého čítania prešla aj bez ich hlasov. „Neznamená to, že sme proti reforme. Treba ju urobiť. Nie však v predloženej podobe,“ povedal Kollár. Podľa jeho slov sa však začína situácia meniť. „Ministerskí úradníci začali chodiť po regiónoch a konečne začali s nimi komunikovať. Pokiaľ sa dohodnú s regiónmi k spokojnosti ľudí a aby sa z nemocníc nestali len komunitné nemocnice, ktoré nebudú mať garantované finančné zdroje, cez ktoré budú vedieť poskytovať zdravotnú starostlivosť, je naše hnutie pripravené v druhom čítaní reformu podporiť,“ potvrdil Kollár.