Europoslanec Šimečka sa snaží obraňovať bývalú kolegyňu Čaputovú pred Blahom!
12 | 11 | 2021 I Jozef Uhlárik

Prezidentka Zuzana Čaputová opäť poriadne rozvírila slovenské politické vody. Stalo sa jej to po tom ako sa vyjadrila k otázke možného referenda, ktoré už raz, obrátením sa na Ústavný súd, úspešne zmarila.

Tentokrát hlava štátu, ktorá bola hosťom v relácii rádia Expres Braňo Závodský naživo, doslova rozzúrila najmä podpredsedu Smeru-SD Ľuboša Blahu, ktorý sa, podľa portálu ereport.sk, nevyjadril vôbec lichotivo. Ba práve naopak. Blahu sa dotkli jej slová na adresu možného referenda.

Rozzúrená xantipa si potrebovala kopnúť do Roberta Fica

V diskusii totiž Čaputová zopakovala, že možné referendové otázky, ktoré jej Smer doručil do paláca, sa podmieňujú a to nie je zákonné. Šéf strany a trojnásobný premiér Robert Fico to neskôr označil za „právne kľučky“. Prirodzene, hlava štátu s ním vôbec nesúhlasí. „Ak protizákonnosť v právnom štáte budeme nazývať právnymi kľučkami, tak to kde sme sa dostali?“ nechápe prezidentka, ktorá trvá na tom, aby sa aj do budúcna ktokoľvek, kto bude chcieť pripraviť otázky do referenda, poradil najskôr s ústavnými právnikmi.

„Vopred som avizovala, že prezidentka a prezidentský úrad nie sú právnou poradňou,“ prízvukuje hlava štátu. „Dnes to dala na Mařenu Škopkovú zo Slunce, seno. Už tomu chýbali len vidly. A vrieskajúca babka v posteli na dvore,“ zúril po relácii Blaha, ktorý v návale hnevu nevynechal ani jej moderátora Braňa Závodského. „Toto celé bola jedna pripravená inscenácia, kde si rozzúrená xantipa potrebovala kopnúť do Roberta Fica a Závodský jej tam robil roztlieskavača,“ skonštatoval podpredseda Smeru-SD, ktorý vo svojom dlhom statuse označil prezidentku aj za „paranoidnú“ či „maričku referenda“.

Čaputová si definitívne vykopala svoj politický hrob
Prezidentka Zuzana Čaputová bola hosťom Braňa Závodského v rádiu Expres. Jej vystúpenie zhodnotil na svojom facebookovom profile podpredseda Smeru - SD Ľuboš Blaha. Zuzana Čaputová si podľa Blahu definitívne vykopala svoj politický hrob.... Čítať ďalej
11 | 11 | 2021 | Ján Papuga

Rozzúrená doga, ohrdnutá nevesta, kofa na trhu, hašterivá ženská...

„Po dnešku by sme ešte poprosili, aby ste sa nesprávala ako nejaká rozzúrená doga a neštekala tam po opozičnom lídrovi ako ohrdnutá nevesta, ktorá sa chce za každú cenu pohádať a pľuje všade naokolo,“ uzavrel Blaha na margo prezidentky. Naopak, s jeho názormi došla trpezlivosť europoslancovi Michalovi Šimečkovi. „To, čo si poslanec Blaha práve dovolil k prezidentke Zuzane Čaputovej má byť tabu v akejkoľvek vyspelej demokracii. Nazvať hlavu štát termínmi „rozzúrená doga, ohrdnutá nevesta, kofa na trhu, hašterivá ženská, rozzúrená xantipa, paranoidná a sebastredná panička, ktorá šteká, pľuje, vrieska a hučí, dostala špinavé prachy, slúži americkej ambasáde a má ostať radšej pri nechtíkoch, frizúrach a garderóbach“ je neuveriteľné prerážanie dna i na pomery pána Blahu,“ konštatuje Šimečka.

Podľa europolanca takéto útoky vzbudzujú v spoločnosti tie najhoršie vášne. „Vyzývam Ľuboša Blahu, aby sa prezidentke okamžite ospravedlnil. Takýto slovník jeden poslanec Národnej rady nemá čo používať,“ vyzval Šimečka podpredsedu Smer-SD. Na prekvapenie s názorom Šimečku súhlasí i Blahov bývalý stranícky kolega Boris Zala.„Michal, to u tohto nácka nie je novinka, ani nové dno. Mňa podobne častuje už roky a aj mnohých iných,“ uviedol

Zala.

Fico ostro vystúpil proti Čaputovej (VIDEO)
Na vystúpenie prezidentky SR v súkromnom rádiu reagoval svojím vyjadrením aj Robert Fico, predseda Smeru-SD. Prepis videa prinášame v plnom znení. "Prezident republiky, bez ohľadu na to, či je to muž, alebo žena, musí byť nadstranícky a spájať... Čítať ďalej
11 | 11 | 2021 | Eka Balašková