Chmelár: Čaputovej nervózne reakcie na expremiéra Fica sú precitlivené
12 | 11 | 2021 I Eka Balašková

Zdá sa, že konanie pani prezidentky irituje takmer každého. Najnovšie sa k nemu vyjadril aj E. Chmelár.

"Je ťažké udržať si v tejto hysterickej dobe nadhľad, ale ten, kto by sa mal o to aspoň z titulu svojej funkcie usilovať, je prezident republiky." Začína Chmelár svoj status. Zuzana Čaputová včera podľa neho opustila pózu cukrovej bábiky, zhodila masku svojej nadstraníckosti a predviedla výstup, ktorý je: "buď dočasným skratom alebo vážnym signálom, že prechádza do ofenzívy. Jej prívrženci jej budú tlieskať, že konečne tým smerákom naložila ako sa patrí. Opozícia zajasá ako keď ryba skočí na návnadu. V podstate sa tešia obe skupiny, lebo vo vyhranených situáciách vedia lepšie manažovať vášne. Niečo tu však naozaj nie je v poriadku."

Prezidentka neznáša kritiku

"Jej nervózne reakcie na expremiéra Fica sú precitlivené – ak má predseda Smeru-SD „dokázať alebo mlčať“, že Zuzana Čaputová slúži americkým záujmom, potom ona by mala rovnako „dokázať alebo mlčať“, že Vladimír Putin organizuje nával utečencov na bielorusko-poľské hranice. To, že „zmarila referendum“ je síce z podstaty veci prehnané, ale nemôže poprieť, že v tom má prsty." Upozorňuje politológ: "Ochrana Ústavy je patetická lož, keďže značná časť právnikov je presvedčená, že ústavný súd rozhodol absurdne. Je možné, že keby ten návrh nepodala, nikto by celú záležitosť nespochybnil."

Hlina - M. Lexmann nemala hlasovať s fašistami!
Zdá sa, že Alojz Hlina je z ostatného diania v KDH dosť roztrpčený. V statuse na sociálnej sieti konštatuje, že o posledné ideály ho vraj pripravila europoslankyňa Lexmann, ktorá hlasovala rovnako, ako europoslanci, ktorí v EP zastupujú ĽS NS. Za... Čítať ďalej
12 | 11 | 2021 | Eka Balašková

"Médiá jej tlieskajú

a dajú si záležať na tom, aby zdôraznili jej kritiku vlády. Lenže to bolo v porovnaní iba láskavé napomenutie. Čaputová nikdy nevybehla na Matoviča tak ako na Fica. Jej včerajšie vyjadrenie, že táto vláda má veľa odborníkov, ktorí robia dobré veci, je už len dôkazom, že nevníma realitu a je zavretá v slonovinovej veži, v ktorej načúva iba hlasom pochlebovačov a svojmu jednofarebnému zboru liberálnych poradcov. O jednostrannom poňatí svojej funkcie rozhodla, keď sa obklopila ľuďmi z PS a ich prostredia." Pokračuje Chmelár.

Čaputovej kritici sa však mýlia

Hoci má blízko k vládnej koalícii, čo včera úplne jasne deklarovala, ten subjekt, ktorého politiku napĺňa, je Progresívne Slovensko. Kým sa PS dostane do vlády, zatiaľ jeho témy pretláča jeho bývalá podpredsedníčka, ktorá mentálne z tejto funkcie nikdy neodišla.  PS sa vyvíja ako „hradná“ strana, až je to občas komické. Smeru-SD útočí hrubo a ich vulgárnosť vyráža dych. Ale zlo sa nedá vykoreniť tým, že budeme proti nemu bojovať, ale jedine tým, že ho nebudeme živiť." Upozorňuje politológ vo svojom statuse.

"Odkaz slovnej prestrelky,

ktorá sa strhla medzi Súmračnou a prezidentským palácom je, že Slovenská republika prišla o inštitút, ktorý bude vnášať do spoločnosti prepotrebný nadhľad, nestrannosť a stabilitu. Zuzana Čaputová vyrazila do boja  Čo je to za motiváciu, ak tvrdí, že útoky Smeru-SD ju posilňujú v rozhodovaní kandidovať opäť?" Rozhorčuje sa Chmelár: "Všetci vieme, že je už dávno rozhodnutá. Možno by bola skvelá líderka tejto vládnej koalície, ale ako prezidentka týmto zlyháva."

Legendárna poliklinika na Bezručovej sa znova otvára
V Bratislave po 17 rokoch otvoria v marci budúceho roka Polikliniku Bezručova. Do zrekonštruovaného komplexu, národnej kultúrnej pamiatky, sa vráti zdravotnícke zariadenie. Otvorených by malo byť postupne podľa Bratislavského kuriéra osem... Čítať ďalej
12 | 11 | 2021 | Ján Papuga