Macron: PIATA VLNA v Európe. Nemeckú hrozí 100 000 obetí
10 | 11 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Francúzsky prezident Emmanuel Macron je znepokojený rastúcim počtom prípadov koronavírusu. Popredný nemecký virológ Christian Drosten varuje pred 100-tisíc obeťami COVIDu v Nemecku, píše Der Spiegel.

Macron:  Do Európy dorazila piata vlna!

Podľa francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona je nárast výskytu COVID prípadov nanajvýš znepokojujúci. V televíznom prejave povedal, že alarmujúca je aj vyššia miera hospitalizácie. „Presne tak, ako to hovorila WHO. Do Európy už dorazila piata vlna COVIDu!“

Tretia dávka podmienkou pre COVID pas

Macron oznámil, že od budúceho mesiaca sa budú proti koronavírusu očkovať aj ľudia, ktorí práve dosiahli 50 rokov. Doteraz bola veková hranica 65 rokov. Pre osoby vo veku 65 rokov a viac bude takéto posilňovacie očkovanie, teda tretia dávka, v polovici decembra podmienkou na vydanie COVID pasu.

Iba s týmto dokladom o očkovaní, vyliečení alebo negatívnom teste možno vo Francúzsku navštíviť reštaurácie a podujatia, alebo cestovať lietadlom či diaľkovým vlakom. „Dajte sa zaočkovať!" - apeloval Macron na obyvateľov. Pandémia sa ešte neskončila. Počet infekcií sa alarmujúco zvyšuje. Hlava štátu vyzvala, aby ľudia očkovanie neodkladali: „Choďte hneď!"

Farmafirma to myslí vážne: Buď ovca a nechaj sa zaočkovať! ( Edith Brötznerová)
Komentár Edith Brötznerovej (Report24) Čítať ďalej
13 | 10 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Nemecký virológ Drosten varuje pred 100 000 úmrtiami

Popredný nemecký virológ Christian Drosten varoval pred eskaláciou koronovej situácie. Ak sa teraz neprijmú prísnejšie opatrenia, v Nemecku podľa neho pribudne až 100 000 úmrtí. Poukazuje na skúsenosti z Anglicka s podobne vysokou mierou zaočkovanosti, ale s výrazne vyšším počtom infekcií a úmrtí.

Drosten zdôraznil, že samotné testovanie situáciu pod kontrolu nedostane. Predchádzajúce vlny ukázali, že k poklesu výskytu korony prispieva zmena správania v celej populácii, uzatvára Der Spiegel.

(Medzititulky red. HD.)

Lôžko s umelou pľúcnou ventiláciou len po protekcii!
Chorvátski lekári sú zúfalí. Zdravotnícky systém v krajine je podľa nich na pokraji kolapsu, informuje nemecký Der Spiegel. Vzhľadom na vysoký počet pacientov s COVIDom sú kliniky v Chorvátsku maximálne preťažené. Bez zveličovania možno povedať,... Čítať ďalej
02 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová