Chmelár: Súčasná politika je založená na princípe mafie
09 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

Politológ Eduard Chmelár sa na sociálnej sieti vyjadril k súčasnej politickej situácii na Slovensku. Tvrdí, že súčasná politika je založená na princípe mafie. A rozvinul dôvody, prečo to tak je.

Politika podľa Chmelára pracuje na princípe mafie. Toto tvrdenie Chmelár podložil aj niekoľkými dôvodmi, ktoré hovoria o tom, prečo si to myslí. Zverejnil ich v niekoľkých riadkoch na sociálnej sieti.

"Najvyššia hodnota nie sú vaše vlastné schopnosti, ale lojalita. Za vernosť budete odmenení, za zradu zničení. Ak niekto vybočí z radu a prejaví schopnosť vlastného úsudku, kritického a najmä ešte vzácnejšieho kontextuálneho myslenia, je podozrivý. Stádovitá mentalita nedokáže pochopiť nezávislé myslenie. Za koho kopete? ozýva sa z radov takýchto ľudí najčastejšie. Akoby ste museli byť vždy niekde začlenený," píše Chmelár.

Laššáková: Fico sa zrodil ako Fénix. Kampaň mu robí sama vláda
Advokátka Judita Laššáková sa na svojom profile na sociálnej sieti zamyslela nad tým, prečo Fica tlačia k tomu, aby podporil očkovanie. Okrem toho poukázala na stúpajúcu silu strany Smer - SD. „Poznáte ten pocit, že niečo počujete, vidíte a niečo... Čítať ďalej
09 | 11 | 2021 | Ján Papuga

Politická mafia je nervózna z tých, ktorých nedokáže ovládať

Politická mafia je najviac nervózna podľa Chmelára z tých, keď nevie niekoho zaradiť, pretože takého človeka nedokáže ovládať. Politológ poukazuje na to, že potom začína obviňovanie z toho. kto koho platí. Chmelár si myslí, že je úplne jedno, či Putin alebo Soros, pretože obaja sú symboly pokrivenej mentality oboch extrémnych polôh spoločnosti. "Pri takýchto indivíduách mi vždy zíde na um, že asi vedia, ako to chodí, keď žijú v predstave, že za osobitý názor vám musí niekto platiť...," vysvetľuje.

"Ja túto logiku nedokážem prijať. Odmietam takto nastavenú polarizáciu. Vzájomné nadávky do dezolátov a slniečkárov, pričom si každá skupina myslí, že diabol je na druhej strane," vysvetľuje svoj postoj politológ a historik. Podľa neho ľudia, ktorí sú naučení, že uznanie súpera je zrada a pravda sa nehľadá, ale vlastní, nechápu, že nie sú riešením, ale súčasťou toho istého problému.

Vláda bezcitne necháva vymrieť dôchodocov od hladu (video)
V každej slušnej demokratickej spoločnosti sú jej najslabší a najohrozenejší mimoriadne chránení štátom. Iba vo fašistických režimoch a na Slovensku nie. Opozícia preto podáva do parlamentu návrh na kompenzačný príspevok dôchodcom vzhľadom na... Čítať ďalej
09 | 11 | 2021 | Ivan Brožík

Súčasná politika je plná zaplatených žoldnierov

Súčasná politika je podľa neho plná buď zaplatených žoldnierov alebo ľudí, ktorých vyklonovali zo svojho stredu agresívni hochštapleri na sociálnych sieťach. "Tá je mi cudzia," dodáva.

V príspevku pripomína aj spisovateľa Ballu a zanecháva mu odkaz: "Mýli sa, aj jemu podobní, keď si myslia, že by som chcel v tomto bahne uspieť. Som rád, že som už mimo toho. Jednak v nej niet ľudí, s ktorými by sa dal budovať štát. A jednak som presvedčený, že súčasný marazmus dosiahol také morálne dno, že nevyhnutnú zmenu spoločnosti nedokáže zabezpečiť politika, ale len kultúra," konštatuje v závere. 

Rakúska ministerka cestovala na COP26 vlakom 27 hodín
Rakúska ministerka pre ochranu klímy a životného prostredia Leonore Gewesslerová pricestovala na prebiehajúci klimatický summit OSN (COP26) v Glasgowe vlakom. Cesta jej z Viedne aj s prestupom v Bruseli trvala 27 hodín. Na rozdiel od niektorých... Čítať ďalej
09 | 11 | 2021 | tasr