V NR SR sa bojuje s počmáraným kancelárskym papierom. A všimli sme si niečo zaujímavé
07 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

Rétoriku Igora Matoviča preberajú zdá sa aj iní. Doposiaľ ku chrleniu síry a ohňa používal počmáraný kancelársky papier LenOn, priebeh posledných dní nám ukázal, že zaujať ním chcel aj iný poslanec. Konkrétne Patrik Linhart zo Sme rodina. Počmáraný papier sa tak stal novodobou zbraňou pred, za, aj pri rečníckom pulte v NR SR, ale aj ten rozdeľuje. A vieme aj prečo.

Kým Matovičovi mnohí za túto jeho politickú kultúru tlieskali, z Linharta robia hulváta. Miroslav Kollár, nezaradený poslanec, predseda strany Spolu, dokonca nazval v príspevku na sociálnej sieti Linharta poslancom, ktorý legitimizuje grobianstvo a populizmus ako normu. Je zamyslenia hodné, koho si asi Linhart vybral za vzor. Alebo od koho mohol túto senzačnú populistickú normu prevziať.

Fico: Majitelia a redaktori denníka SME kam tlačíte túto krajinu? Ste pri zmysloch?
Fico sa opäť ozval a opäť na stránkach denníka SME. V najnovšom blogu s názvom "Sorosov denník SME v priamom prenose C E N Z Ú R U J E !" píše o cenzúre. Tá mala nastať potom, ako nedávno napísal do denníka SME kritický názor na niektoré média... Čítať ďalej
06 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

Matoviča norma - hulvátstvo

12. októbra 2020 denník Trend informoval o tom, že na základe facebookového statusu ministra zdravotníctva Mareka Krajčího usporiadal I. Matovič veľkú tlačovú konferenciu, na ktorej celý čas mával papierom ukazujúcim koľko peňazí „tunelujú“ súkromné zdravotné poisťovne z poisťovne štátnej. OK, toto ešte nie je to pravé orechové, keďže divadielko s mávajúcim papierom bolo v rámci veľkej tlačovej besedy. 

O inom už ale bolo divadielko v máji tohto roka. Odohralo sa priamo v NR SR pred rečníckym pultom, keď sa Matovič, už ako minister financií postavil pred poslanca Suju a ten ho oblial vodou. O niečo neskôr, 15. júna počas vystúpenia Róberta Fica v NR SR držal Matovič po celý čas za jeho chrbtom kancelársky papier s písomným komentárom že poslanec Fico je „capo di tutti capi“.

Ale, ak sa pozrieme viac do minulosti, 11. septembra v roku 2012 vtedy ešte poslancovi SaS Martinovi Poliačikovi vysypal Matovič na hlavu injekčné striekačky. Ale v roku 2016 poslanci OĽaNO-NOVA vysypali k rečníckemu pultu v rokovacej sále parlamentu symbolických 12 miliónov eur. 

Poslanec Michal Bagačka (Smer-SD) vtedy označil Matoviča za chudáka, ktorý nevie nič iné, len okydávať všetkých dookola. "Ostane po vás len spomienka ako na jedného z najväčších hulvátov, aký v parlamente vystupoval," povedal podľa portálu HN. 

Blaha: Za to, že sa Slovensko ocitlo v Matovičovom pekle, môžu aj platené Sorosove médiá!
Takže "dobytok" a "svine" je fajn, ale hovoriť o Sorosovej čriede prasiat je najväčší zločin proti ľudskosti? To myslíte vážne? Pýta sa vo svojom najnovšom statuse na sociálnej sieti opozičný poslanec a smerák Ľuboš Blaha slovenských... Čítať ďalej
06 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Linhart prevzal nielen Matovičovu rétorikou, ale aj titul "hulvát"

Miroslav Kollár o Linhartovi napísal, že je tou najhoršou vzorkou politiky Slovenka. Linhart totiž počas vystúpenia poslanca Šíbla k zákonu o národných parkoch rušil jeho vystúpenie stojac pred rečníckym pultom s počmáraným kancelárskym papierom. Ten podľa Kollára následne pokrkval a hodil svojmu koaličnému kolegovi do tváre. 
Kollár tvrdí, že sme rozdelená spoločnosť a treba nám obrusovať hrany a spájať sa. Ale si myslí, že zároveň treba jasne odlíšiť hulvátov, ktorí legitimizujú grobianstvo a populizmus ako normu. Čo je podľa neho A to príbeh strany SME rodina a jej šéfa. A okrem iného dodáva aj to, že SME rodina je to politické najhoršie Slovensko, ktoré pre neschopnosť zvyšku vládnej koalície, ale aj demokratickej opozície, bude asi po najbližších voľbách vládnuť.

Populizmus a hulvátstvo dnes živý mnohých v parlamente a vo vláde. Nebyť divadelných populistických predstavení, často aj so slzičkami v očiach, v ktorých divadelné roly zahrali hlavní predstavitelia tak dobre, že im ľudia uverili, sme dnes už asi inde. Snáď raz vyhraje nefalšovaná múdrosť, pokora a dobrý program, ktorý bude slúžiť pre občanov. A nebudú nám vládnuť tí najneschopnejší z nás. 

Viaceré krajiny EÚ sú proti prísnejšej regulácii digitálnych spoločností
Vlády Maďarska, Poľska a Českej republiky sa snažia zmierniť bruselský zákon o digitálnych službách, ktorého cieľom je prísnejšie regulovať technologické spoločnosti ako Facebook, Amazon a Google, píše nemecký portál epochtimes.de. Ako informoval... Čítať ďalej
06 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová