"Šniclová panika" v Rakúsku - dlhé rady pred očkovacími centrami. Ľudia nechcú prísť o svoj obľúbený Wiener Schnitzel
07 | 11 | 2021 I Ingrid Vrabcová

V reštauráciách v Rakúsku budú čoskoro môcť obsluhovať len osoby očkované proti koronavírusu a tí, ktorí COVID-19 už prekonali. Spolková vláda výrazne sprísňuje koronové pravidlá aj v iných ohľadoch. Dopyt po očkovaní tak prudko rastie, píše Der Spiegel.

Nárast infikovaných za 24 hodín

V priebehu 24 hodín bolo v Rakúsku zaregistrovaných viac prípadov nákazy koronavírusom ako kedykoľvek predtým od prepuknutia pandémie. Len za sobotu bolo hlásených 9 943 nových prípadov nákazy. Predchádzajúci rekord bol zaznamenaný 13. novembra 2020, keď bolo zaregistrovaných 9 586 infekcií.

Znamená to, že počet infekcií sa v priebehu jedného týždňa zvýšil o viac ako 60 percent. Pred týždňom v sobotu bolo nahlásených 6 102 nových prípadov.

Lôžko s umelou pľúcnou ventiláciou len po protekcii!
Chorvátski lekári sú zúfalí. Zdravotnícky systém v krajine je podľa nich na pokraji kolapsu, informuje nemecký Der Spiegel. Vzhľadom na vysoký počet pacientov s COVIDom sú kliniky v Chorvátsku maximálne preťažené. Bez zveličovania možno povedať,... Čítať ďalej
02 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Podľa viacerých rakúskych médií to však neboli len alarmujúce čísla, ktoré viedli k obrovskému návalu v očkovacích centrách v krajine. Podľa viedenského štúdia ORF sa v sobotu v Austria Center Vienna čakalo na zaočkovanie až jeden a pol hodiny. Od piatku je možné dať sa tam zaočkovať proti koronavírusu bez predchádzajúcej registrácie.

Sprísnenie vládnych protikoronových opatrení

Okrem toho občania pravdepodobne reagujú na oznámenie vlády. Tá totiž  spolu so zástupcami jednotlivých regiónov rozhodla výrazne sprísniť protikorovné opatrenia.

Podľa uznesení sa od pondelka budú pravidlá 2G vzťahovať na väčšinu oblastí verejného života: návštevy reštaurácií, kaderníctiev alebo podujatí s 25 a viac hosťami budú potom povolené len pre osoby, ktoré sú očkované, alebo COVID-19 už prekonali. Testovanie na koronavírus sa bude robiť aj v práci.

Roztržka kvôli údajnej Macronovej SMS austrálskemu premiérovi
V súvislosti s krachom dohody o ponorkách medzi Francúzskom a Austráliou sa na verejnosť dostala SMS, ktorú údajne poslal Macron austrálskemu premiérovi. Únik informácií vyvolalo veľké rozhorčenie, píše nemecký Der Spiegel. Nové problémy v spore... Čítať ďalej
03 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

„Šniclová panika“

V Salzburgu oznámenie sprísnenia opatrení viedlo k tomu, že očkovací autobus bol doslova preplnený. Z Vorarlberska boli tiež hlásené dlhé rady pred očkovacími „kabínami“ v nákupných centrách. Denník Der Standard píše doslova o "šniclovej panike". Ľudia sa nechávajú zaočkovať, aby neprišli v reštaurácii o svoj obľúbený Wiener Schnitzel.

Falošné kúzlo očkovania: Ochrana po očkovaní môže klesnúť už po 7 až 8 týždňoch!
Ešte vo februári 2021 sa spoločnosť Pfizer/Biontech snažila v štúdiách dokázať, že vakcína proti koronavírusu účinne chráni pred nakazením. Nové štúdie, ale aj realita zatiaľ ukazujú, že to tak nie je. Aj očkovaní ľudia majú podobne vysokú vírusovú... Čítať ďalej
09 | 10 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Doteraz je plne zaočkovaných len približne 64 percent rakúskej populácie. Krajina je tak pod priemerom EÚ, ktorý predstavuje 67 percent.

Počas štvortýždňového prechodného obdobia sa má v lokalitách 2G uznať prvá dávka očkovania v kombinácii s negatívnym PCR testom. Zelený pas by potom platil len deväť mesiacov od druhého očkovania, aby sa ľudia „povzbudili“ k posilňovaciemu očkovaniu, dodáva Der Spiegel.

(Medzititulky red. HD.)

Farmafirma to myslí vážne: Buď ovca a nechaj sa zaočkovať! ( Edith Brötznerová)
Komentár Edith Brötznerovej (Report24) Čítať ďalej
13 | 10 | 2021 | Ingrid Vrabcová