Gašpar, Hraško aj Krajmer sú voľní
04 | 11 | 2021 I Jozef Uhlarik

Tak sa konečne môžu nadýchnuť čerstvého vzduchu na slobode. Troch vysokopostavených exfunkcionárov polície dnes Najvyšší súd pustil z väzby. Trestne stíhaní sú však aj naďalej.

Tibor Gašpar, Peter Hraško a Róbert Krajmer sú už na slobode, aj keď i naďalej sú stíhaní v kauze Očistec. Trojica bola vo väzbe takmer rok. Ako informuje portál tvnoviny.sk, o ich prepustení rozhodol senát Najvyššieho súdu, ktorý tak zamietol sťažnosť prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry.

Všetci prepustení budú trestne stíhaní na slobode

Spolu s bývalým policajným prezidentom Tiborom Gašparom, exriaditeľom protikorupčnej jednotky Róbertom Krajmerom a exšéfom NAKA Petrom Hraškom idú na slobodu aj Marián Zetocha a Milan Mihálik. Za mreže sa obvinení policajti dostali po zásahu NAKA v rámci akcie Očistec ešte začiatkom novembra 2020 zadržala viacerých bývalých vysokých policajných funkcionárov. Všetci prepustení budú stíhaní na slobode.

//www.tvnoviny.sk/domace/2043418_video-gaspar-hrasko-a-krajmer-su-uz-na-slobode-nadalej-su-stihani-v-kauze-ocistec

Rozhodol o tom Najvyšší súd SR, ktorý zamietol sťažnosť prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry. V prípade padli obvinenia pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zneužívania právomoci verejného činiteľa a pre zločin korupcie.

Bývalého policajného prezidenta Tibora G. prepustili na slobodu
Bývalého policajného prezidenta Tibora G., ktorý bol takmer rok vo väzbe, prepustili vo štvrtok na slobodu. Stalo sa tak po tom, čo Najvyšší súd (NS) SR potvrdil rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu o nepredĺžení väzby. Policajného... Čítať ďalej
04 | 11 | 2021 | TASR