Rafaj varuje pred iredentizmom. Gyimesiho aktivity to naznačujú
03 | 11 | 2021 I Ján Papuga

Rafael Rafaj, bývalý poslanec NRSR za SNS, sa vyjadril na svojom facebookovom profile o Viedenskej arbitráži. Jeho text je aktuálny aj z hľadiska aktivity poslanca Gyimesiho za OĽaNO v prospech maďarskej menšiny, čo priamo či nepriamo opäť oživuje maďarskú kartu.

2. november 1938 bol dátum potupnej 1. viedenskej arbitráže, keď sme Maďarsku museli  odstúpiť kus územia, ktoré okupovalo až do roku 1945. S viac než miliónom obyvateľov. Podľa Rafaja by to malo byť mementom, že sa musíme spoliehať na vlastnú silu. Spojenci nás môžu zradiť.

Gyimesi naďalej rozdúchava vášne maďarskou kartou
Poslanec NRSR za OĽaNO, obľúbenec Matoviča György Gyimesi rozdúchava maďarsko-slovenské vášne. Predkladá zákon o tom, aby sa slovenčina učila na Slovensku ako cudzí jazyk. Chce dvojjazyčné tabule nielen pri vstupe do obcí. Požaduje prekladať aj... Čítať ďalej
02 | 11 | 2021 | Ján Papuga

Vďaka súčasnej „euroatlanticko-hujerskej vláde“ nemá Slovensko ani dobré vzťahy s Ruskom. To by mohlo krotiť nášho južného suseda. Stal sa však opak, premiér Maďarska Orbán si vytvoril lepšiu pozíciu voči Moskve.

Ďalším mementom pre „liberálnych a pohodlných spáčov“ je Kosovo. Táto provincia sa pomocou USA stala dokonca nezávislým štátom. Slovensko ho síce neuznáva, no uznalo ho vyše 50 percent štátov sveta! „A, samozrejme, eurohujer Lajčák (exminister zahraničných vecí - pozn. redaktora) dokonca uznal kosovské pasy, čiže sa vysmial Uzneseniu NR SR, ktoré som v roku 2007 k neuznávaniu tejto provincie prekladal a ktoré poslanci schválili,“ spomína Rafaj.

Gyimesi chce deti menšín vyučovať slovenčinu ako cudzí jazyk. Prečo im takto škodí?
21 | 10 | 2021 | Ján Papuga

Rafaj vyzýva, aby sme mysleli už dnes na dianie a čo by sa mohlo stať. Ak sa tak stane, bude už neskoro. Preto treba podľa Rafaja držať na uzde nových iredentistov, ktorí dláždia cestu k veľkomaďarským myšlienkam. „Zatiaľ si, žiaľ, iredentisti kolíkujú slovenské územie, hoci aj tými Gyimesiho smerovými značkami. Aká vláda - taký štát a ohrozenie,“ píše na záver Rafaj.