Okresní sudcovia odkazujú Kolíkovej, čo si myslia o jej reforme
03 | 11 | 2021 I TASR

Okresné súdy Skalica, Partizánske, Kežmarok a Bánovce nad Bebravou vnímajú reformu justičného systému, súdnu mapu, ako politické rozhodnutie, ktoré bolo prijaté bez dostatočnej odbornej diskusie. Ich zrušením nebude podľa nich naplnený žiadny z cieľov a očakávaných výsledkov reformy.

Súdy to uviedli v spoločnom stanovisku, ktoré poskytli TASR.

"Nesúhlasíme so spôsobom komunikácie, respektíve nekomunikovaním s vedením dotknutých súdov o tak zásadnej veci, ako je zrušenie súdov," poukázali zamestnanci súdov. Uvedomujú si, že súdna moc nie je bez problémov a jej problémy treba riešiť. Súdnu mapu však nepovažujú za správny spôsob.

"Ako správnu cestu vnímame modernizáciu procesných predpisov, modernizáciu vybavenia súdov, zdokonalenie vnútorných systémov, zjednodušenie súdneho konania a v neposlednom rade aj posilnenie stavu a stabilizáciu sudcov a kvalitných administratívnych zamestnancov," spresnili zamestnanci súdov.

Sú zároveň presvedčení, že existencia štyroch okresných súdov je potrebná z hľadiska ekonomického, sociálneho, ale najmä z hľadiska dostupnosti občanov k spravodlivosti.

Dnes pred NR SR: Ľudí, hospodáriacich na pôde nemôže vydierať štát
Organizácie súkromných vlastníkov pozemkov a Slovenská lesnícka komora organizujú na podporu udržateľného života na slovenskom vidieku zhromaždenie súkromných vlastníkov lesov, poľnohospodárov, lesníkov, obyvateľov vidieka. V stredu, 3. 11. 2021 o... Čítať ďalej
03 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová