Neuveriteľné! V USA schválili použitie vakcíny od Pfizeru pre deti vo veku 5 -11 rokov
03 | 11 | 2021 I Lukáš Leca

Na základe odporúčania poradného výboru riaditeľka Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) Rochelle Walenskyová schválila použitie vakcíny u detí vo veku od päť do 11 rokov vakcínou Pfizer-BioNTech, informuje portál RT.

"Je našou zodpovednosťou zabezpečiť, aby čo najviac ľudí bolo zaočkovaných a chránených pred Covid-19," uviedla v utorok Walenskyová.

Údaje CDC ukazujú, že 172 detí v cieľovej vekovej skupine zomrelo na koronavírus a viac ako 8 300 bolo hospitalizovaných. Okrem klinického vplyvu vírusu na deti existujú „škodlivé vplyvy na sociálne a duševné zdravie, ktorým práve začíname plne rozumieť,“ dodala Walenskyová.

Utorkové rozhodnutie znamená, že asi 28 miliónov detí v tejto vekovej kategórii v USA bude mať nárok na zaočkovanie. Detská dávka bude silná ako jedna tretina dávky pre dospelú osobu. Podávať by sa mali s odstupom troch týždňov.

Tento rok Halloween v USA vo veľkom. Neprekazí ho ani pandémia
Američania tento rok Halloween zrejme oslávia aj za ten minulý. Podľa RTVS plánujú minúť naň miliardy dolárov. Minulý rok pandémia koronavírusu obmedzila tradičné oslavy Halloweenu v USA. Je to jeden z najobľúbenejších sviatkov Američanov. Podľa... Čítať ďalej
01 | 11 | 2021 | Ján Papuga

Vláda už nakúpila dostatok vakcín pre každého, prezradil koordinátor reakcie Bieleho domu na Covid-19 Jeffrey Zients. Spoločnosť Pfizer začala posielať vakcíny minulý piatok po tom, čo Úrad pre potraviny a liečivá vydal núdzové povolenie na jej použitie.

Prvé dávky môžu byť dostupné už koncom tohto týždňa, ale federálny distribučný program „bude plne funkčný“ od 8. novembra, dodal Zients.

Modely CDC naznačujú, že očkovanie detí by predišlo 600 000 prípadom koronavírusu do marca 2022 a podľa Dr. Sara Oliver by „tlmilo, ale nie eliminovalo“ možnosť objavenia sa nového variantu.

FDA sa vyjadrila k obavám zo zápalov srdca u tínedžerov súvisiacich s očkovaním. Agentúra všal dodala, že „celkovo by prínosy vakcíny prevážili jej riziká u detí od 5 do 11 rokov“. 

Správa USA o pôvode koronavírusu je nedôveryhodná
Správa o pôvode koronavírusu, ktorej vypracovanie nariadil americkým spravodajským službám prezident USA Joe Biden, je nedôveryhodná. V nedeľu to vyhlásil hovorca čínskeho ministerstva zahraničných vecí Wang Wen-pin, informovala agentúra... Čítať ďalej
01 | 11 | 2021 | TASR