A. Doležal: Znížená DPH je zatvorenému podniku užitočná asi ako mŕtvemu zimník
03 | 11 | 2021 I Eka Balašková

Minister dopravy A. Doležal avizuje, že pripravuje pomoc pre horeka sektor v súvislosti s dopadmi pandémie. HN informujú, že po dnešnom rokovaní vlády prisľúbil podobnú schému, aká fungovala na jar.

Podobne, ako na jar

Pripomenul, že tam ministerstvo pomáhalo vo februári až máji. Rezort podľa neho v súčasnosti prepočítava, aké finančné prostriedky na tento účel zostali, a teda s čím môžu rátať. V tomto duchu by chceli pokračovať aj v jesenných mesiacoch.

Zvýhodnení očkovaní

V tejto súvislosti sa vyjadril aj k nižšej DPH pre gastro, ktorú žiadajú podniky. Pripomenul, že znížiť DPH pre zatvorené prevádzky by nenaplnilo požadovaný cieľ. "Najskôr potrebujeme zabojovať o to, aby tie prevádzky vôbec mohli byť otvorené. Určite ste zachytili aj debatu o tom, aby sa očkovaní reálne zvýhodnili," skonštatoval. A vysvetlil: "Teda aby aj hotely a prevádzky v čiernych okresoch mohli byť otvorené aspoň pre zaočkovaných." Verí však, že sa to podarí presadiť, i keď si uvedomuje vážnosť situácie. 

Pomoooc, Grétka sa ozvala!
"Fenomén Grétka" som zaregistrovala pred pár rokmi preto, lebo dievčinka v piatky nechodila do školy. Sadla si pred nejakú švédsku vládnu inštitúciu, aby upozornila na klimatické zmeny na planéte. Už som bola "stará fotrica" Asi som už nebola... Čítať ďalej
03 | 11 | 2021 | Eka Balaskova