Bratislava: Cintoríny sú otvorené dlhšie, niekde je k dispozícii aj elektromobil
01 | 11 | 2021 I tasr

V Bratislave pre "dušičkové" obdobie predĺžili do 8. novembra otváracie hodiny cintorínov i krematória v správe bratislavského mestského pohrebníctva Marianum. V týchto dňoch budú otvorené denne od 7.00 do 20.00 h. Verejnosť bude mať zároveň možnosť uhradiť nájomné za hrobové miesto priamo na najväčších bratislavských cintorínoch.

Návštevníci cintorínov budú mať v krematóriu, na cintorínoch v Slávičom údolí a vo Vrakuni možnosť zadarmo využiť elektromobil, ktorý ich odvezie k požadovanému hrobovému miestu," informovali TASR z pohrebníctva Marianum.

V súvislosti s pandémiou nového koronavírusu sa budú na cintorínoch a v krematóriu v Bratislave dodržiavať aktuálne platné opatrenia v zmysle COVID automatu. "Návštevníkov cintorínov vyzývame na dôsledné dodržiavanie všetkých opatrení so záujmom ochrany ich zdravia ako aj ochrany ľudí, s ktorými prídu do kontaktu," uviedla pre TASR hovorkyňa hlavného mesta Katarína Rajčanová.

Od pondelka začne platiť zimná uzávera turistických chodníkov
Vo Vysokých Tatrách začne v pondelok (1. 11.) platiť zimná uzávera turistických chodníkov, ktorá potrvá do 14. júna. Ako informuje na svojej webstránke Združenie cestovného ruchu Vysoké Tatry, niekoľko turistických chodníkov na štíty, do sediel či... Čítať ďalej
31 | 10 | 2021 | TASR

Bratislavský magistrát i mestské pohrebníctvo apeluje na návštevníkov cintorínov, aby dbali aj na životné prostredie a využívali na výzdobu hrobových miest kvety, ktoré sú biologicky rozložiteľné a bude možné ich kompostovať. "Rovnako pri používaní sviečok je vhodnejšie používať také, ktoré sú šetrnejšie k životnému prostrediu. Aktuálne majú obyvatelia možnosť využívať veľkokapacitné nádoby na BIO odpad a na cintorínoch v Lamači a Petržalke aj samotné kompostéry," spresnila Rajčanová.

Taktiež odporúčajú, aby návštevníci na presun počas blížiacich sa sviatkov využili najmä mestskú hromadnú dopravu. Dopravný podnik Bratislava posilnil spoje vybraných liniek a nasadil aj vozidlá s väčšou kapacitou. Mestská polícia Bratislava zároveň posilnila svoje hliadky v okolí cintorínov a krematória.

Evanjelici si pripomínajú sviatok Pamiatky reformácie
Evanjelici na Slovensku i vo svete si v nedeľu pripomínajú deň Pamiatky reformácie. Proces reformácie stredovekej cirkvi sa začal 31. októbra 1517, keď augustiánsky mních, nemecký teológ, kazateľ, reformátor a zakladateľ protestantizmu Martin... Čítať ďalej
31 | 10 | 2021 | TASR