Kollár si uctil Štefánika i Masaryka pri príležitosti 103. výročia vzniku ČSR
28 | 10 | 2021 I Ivan Mihale/TASR

Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) si uctil pamiatku Milana Rastislava Štefánika a Tomáša Garrigue Masaryka. Urobil tak pri príležitosti 103. výročia vzniku prvej Československej republiky (ČSR). TASR o tom informoval odbor komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie NR SR.

Na Slovensku si 28. október pripomíname ako štátny sviatok Deň vzniku samostatného československého štátu. Minulý rok bol tento deň ešte pamätným dňom, parlament však prijal zmenu legislatívy.

Tento rok si pripomíname už 103. výročie vzniku ČSR. Národný výbor československý v Prahe prijal 28. októbra 1918 zákon o vytvorení samostatnej ČSR, vyhlásil jej vznik a prevzal štátnu moc. Vznik prvej ČSR mal výrazný podiel aj na zachovaní národného bytia Slovákov. Štefánik a Masaryk boli významnými osobnosťami spojenými so vznikom ČSR.

J. Šátek - Niekto tu získal nepoužiteľné dôkazy
Jozef Šátek je zrejme nespochybniteľný odborník. Ponúkame vám teda jeho právny názor na tému, ktorá hýbe verejnosťou v ostatných dňoch. Na pytliactvo s kamerami? "Pri nasadení techniky k obrazovo-zvukovému nahrávaniu v rekreačnej chate... Čítať ďalej
28 | 10 | 2021 | Eka Balašková