Prezidentke neprekážajú štátne čistky ani podsúvanie spisov médiám
27 | 10 | 2021 I TASR/ upravil Ivan Brožík
"Prezidentka si v prípade uniknutých videí chce počkať na vyšetrovanie" - napísala tlačová agentúra TA SR. Podľa nej o tom informovala prezidentka SR Zuzana Čaputová. Zároveň prezidentka rešpektuje rozhodnutie sudcu o nepredĺžení väzby bývalému policajnému prezidentovi Tiborovi G. a ďalším obvineným v prípade policajnej akcie Očistec.  
 

"Musíme si počkať na výsledky vyšetrovania a ďalší postup v tejto veci, aby som mohla k tomu zaujať komplexný postoj," skonštatovala Čaputová.

Trestná činnosť v súvislosti s dôkazmi? O tom ani muk

Prezidentka podľa TA SR poznamenala, že je zatiaľ známe iba konštatovanie prokuratúry, ktorá video hodnotí ako dôkaz toho, že dochádzalo k ovplyvňovaniu vyšetrovaní trestných činov korupcie a ďalších zo strany politikov, advokátov a podnikateľov.

A mohla by aj nerešpektovať? To by už bol prevrat!

Hlava štátu zároveň rešpektuje rozhodnutie sudcu pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), ktorý v utorok (26.10.) zamietol návrh na predĺženie väzby obvineného Tibora G. a ďalších. "Pokiaľ viem, zatiaľ nie je možné dočítať sa dôvody tohto rozhodnutia. Môj komentár k tomu je, že to rešpektujem," poznamenala podľa TA SR Čaputová.

K úniku hlava štátu nič

Prokuratúra tento týždeň informovala, že dozorový prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry doplnil návrh na predĺženie väzby o obrazovo-zvukové záznamy. Tie majú potvrdzovať snahy viacerých osôb z prostredia politiky, podnikania a advokácie ovplyvňovať trestné stíhania najzávažnejších trestných káuz. Následne boli medializované videá s lídrom Smeru-SD Robertom Ficom, exministrom vnútra Robertom Kaliňákom, obhajcom obvineného bývalého policajného prezidenta Tibora G. Marekom Parom, podnikateľom Miroslavom Bödörom a synom Tibora G. Generálny prokurátor Maroš Žilinka dal únik preveriť. Informuje TA SR.

 

https://login.hlavnydennik.sk/2021/10/27/lassakova-prezidentka-sa-zabava-na-narode