Nevoliť zlodejov, ale ani psychopatov. Len tak sa posunieme vpred, radí Uhrík
27 | 10 | 2021 I Jozef Uhlárik

Slovensko je síce malá, no zato akčná krajina. Dokazuje to aj dianie za posledné dni aj týždne, ktoré rozhodne stálo za to.

Nie je vari týždňa čo by sa u nás neriešili menšie či väčšie politické kauzy, alebo veci, ktoré súvisia s tým, aká ekonomická pohroma sa na Slovensko ženie po Novom roku. Žiaľ, politici sa stále tvária, že pre svoj ľud robia čo len môžu a na vine, že je nám stále horšie a horšie vlastne môžu tí druhí. Čo sa u nás udialo za ostatné dni zhrnul v statuse europoslanec a šéf hnutia Republika Milan Uhrík.

Táto historická epocha musí byť pre Slovensko ponaučením

Uhrík hneď v úvode oznamuje, že v Bruseli sa bol postaviť proti novému pro-imigračnému paktu. „Je to veľká hrozba. Kolegovia zase bojovali v Národnej rade za odvolanie bezcitného kapitalistu Sulíka, ktorý chce riešiť zdražovanie energií napr. vymontovaním žiaroviek deťom v izbe,“ začína Uhrík súhrn toho „podstatného“ čo sa u nás v ostatnom čase deje. „Medzičasom sudkyňa v „neodkladnom opatrení“ (vraj) rozhodla, že zo statusu o pánovi Čekanovi musím odstrániť niektoré slová, napr. „arogantný“, či „biznismen“. Čekan sa skrátka kritizovať nesmie... Proti tomu sa musím odvolať,“ netají šéf hnutia Republika a pridáva, že iný súd zase odsúdil Tibora Rostasa. Za citáty Štúrovcov. „Ťažko to zvaliť len na súčasnú vládu. Komando NAKY mu vtrhlo do domu ešte za Smeru/SNS/Mostu-Híd. Odsúdili ho dávnejšie. A dorazili ho teraz, za Matoviča...,“ konštatuje Uhrík.

„Masmédiá sa zase idú zblázniť z odpočúvania pána Fica. Iste, to, že v súčasnej vláde sedia psychopati ešte neznamená, že minulé vlády spolu s oligarchami nekradli ako divé straky (nezabudli sme na Skytoll, diaľnice, stíhačky, zdravotníctvo, DPH-čky, atď.),“ pripomína Uhrík niektorým členom najhlasnejšej opozície, že ani oni sa na svätých rozhodne hrať nemôžu. „V objektívnu spravodlivosť je tu už naozaj ťažké veriť. Evidentne sme svedkami pokusu o systematickú likvidáciu celej opozície. A odstránenie slobody. Táto historická epocha musí byť pre Slovensko ponaučením. Nevoliť zlodejov, ale ani psychopatov. Len tak sa posunieme vpred,“ konštatuje v závere Milan Uhrík, ktorý ešte dodáva: „Bojujeme ďalej! Zajtra znova. A potom znova a znova, až kým nedáme Slovensko dokopy.“

Uhrík z Republiky na proteste v Žiline: V takomto svete sa nedá existovať!
Protesty podľa Uhríka majú význam. A preto na pódiu v Žiline veľmi hlasno, vyjadril svoj názor. Účasť síce aj podľa neho nebola masová, ale ozývať sa podľa neho treba. Nielen v bratislavských liberálnych kaviarňach, ale aj na východe, severe a... Čítať ďalej
24 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová