Juraj Draxler: "Klamanie o vlastných schopnostiach je v politike to najhnusnejšie"
27 | 10 | 2021 I Eka Balašková

Juraj Draxler o sebe v aktuálnom statuse na sociálnej sieti tvrdí, že nie je precitlivelý, ale tieto očividné klamstvá v politike mu prekážajú. Politické klamstvá môžu mať podľa neho rôzne podoby.

Upravenie pravdy

"Podobne, ako v bežnom živote žene nepoviete "áno, jasne vidno, že si pribrala asi päť kíl" alebo pacientovi v okamihu, keď je na tom psychicky zle, že má rakovinu, s ktorou skôr neprežije ako prežije. Niečo podobné funguje vo verejnom živote. Extrémny príklad by bol, keby policajti informovali o teroristickom útoku s tým, že komando už je na ceste.Sú však aj situácie, keď politik, ktorý je sám skeptik, musí dávať optimistické predpovede. Verí, že sa národ vzchopí, a podobne. V opačnom prípade by akurát poistil to, že vyjde negatívny scenár." Píše Juraj Draxler.

Laššáková: Prezidentka sa zabáva na národe!
Na úvod nás právnička Laššáková prosí, aby sme v spojitosti so Zuzanou Čaputovou nepoužívali argument, že zmarila referendum, čím spláchla vyše pol milióna podpisov občanov. Laššáková v statuse tvrdí, že sa dopustila väčšej chyby. Síce mala právo,... Čítať ďalej
27 | 10 | 2021 | Eka Balašková

Bezočivé prevrátenie alebo zakrytie faktov

"Aktéri v modernej politike volia skôr manipuláciu. Jediná výnimka je Igor Matovič, ktorý klame úplne drzo a veľmi často a opakujú to po ňom jeho ľudia." píše Draxler a uvádza pár príkladov klamstiev o odborníkoch, odporúčajúcxich testovanie atď." Pripomína Juraj Draxler a pokračuje:

Klamanie o vlastných schopnostiach a o tom, čo je možné dosiahnuť

"Pre mňa v politike najnechutnejšie klamstvo. Lebo na ľudí extrémne účinkuje. U nás je veľmi rozšírené."

Toto Kiska vedel...

...konštatuje Draxler a tvrdí, že v tomto mu bol Kiska veľmi nesympatický, hoci inak vraj vychádzali korektne a konštruktívne. "Sú to tie klamstvá typu "vieme, ako riešiť zdravotníctvo, školstvo, atď." aj keď daní ľudia sami vedia, že sú pre nich spomínané oblasti veľkou neznámou a v skutočnosti netušia, čo sú dobré cesty. Kiska vedel do novín vyhlasovať "veď všetci vedia, čo naše školstvo potrebuje, tak to konečne urobme", keď aj v jeho vlastnom štábe sa o tom hádali."

Nemajú ani šajnu

"Hoci Facebook zaplavujú reklamami propagujúcimi Plán obnovy, kde sa píše "Vieme, ako to zmeniť", Draxler tvrdí, že "v skutočnosti na samotnom ministerstve ani len netušia, ako by vedeli investovať miliardu eur do výstavby nových nemocníc a stihli to do termínu. O tom, čo urobiť v školstve, vedenie ministerstva nemá ani šajnu."

Proste nadhodnocujú sami seba

"Ľuďom predávajú vidinu toho, že niečomu rozumejú. Že sa chcú naozaj vrhnúť do všetkej tej mimoriadne únavnej práce, vďaka ktorej by po pár rokoch Slovensko začalo vyzerať lepšie. Je to zhoršené tým, že voliči chcú počuť nejaké rozprávky." konštatuje v statuse Draxler. "Nie som nekritickým obdivovateľom západných krajín, ale toto je naozaj rozdiel oproti nim. V Nemecku, Francúzsku či Británii sa nestáva, že by významná strana išla do volieb so sľubmi, z ktorých  polovica sú fantazmagórie, vymyslené len aby sa niečo voličom povedalo a po voľbách sa uvidí. Médiá to len zhoršujú - od strán očakávajú niečo, čo vyzerá radikálne."

Klamú všetkých

"Tí ľudia v skutočnosti nemajú program, podrobný, inteligentný program, ktorému by verili, a ktorý by ukazoval, ako sa vo vládnutí pohybovať." uzatvára Draxler: "Výsledkom je ten chaos, ktorý tu od roku 1989 máme a ktorý teraz nabral ešte väčšie obrátky."

Klus navrhuje z neočkovaných spraviť otrokov!
Štátny tajomník rezortu diplomacie Martin Klus vo svojom statuse na sociálnej sieti tvrdí, že je nutné, aby bol nezaočkovaným osobám zakázaný vstup do reštaurácii a na športové či kultúrne podujatia. Ak to nepomôže, navrhuje, aby nezaočkovaní... Čítať ďalej
27 | 10 | 2021 | Diana Zaťková