E. Chmelár: potrebujeme lídrov nezaťažených pomstou
26 | 10 | 2021 I Eka Balašková

"Zaujíma niekoho nejaký triezvy nadhľad alebo sme len rozdelení na dva tábory roztlieskavačov, z ktorých jedna skupina vidí novú aféru Watergate a druhá sprisahanie mafiánov? pýta sa E. Chmelár vo svojom statuse na sociálnej sieti. 

Nie sme naivní

"Len blázon verí verzii polície, že do poľovníckej chaty namontovali kamery a odpočúvacie zariadenia pre podozrenie z porcovania nelegálne uloveného jeleňa. Nezákonné odpočúvanie lídra opozície je škandál. Materiál získaný nelegálnym spôsobom, je procesne nepoužiteľný. Právny štát nevybudujeme špehovaním oponentov." píše Chmelár.

Úniky zo spisov vyšetrovaniu nepomáhajú

Chmelára konštatuje, že slúžia len na politické ciele. "Podobne pri tejto afére si môžeme byť takmer istí, že na jej základe Ficovi nič nehrozí – a on to vedel, preto bol taký pokojný." V právnom štáte je podľa Chmelára neakceptovateľné, keď politický prisluhovač s novinárskym krytím zverejňuje súkromnú komunikáciu. "To nie je žurnalistika, to je nástroj vydierania a diskreditácie, ktorý má bližšie k mafii. Pre právnu istotu je možno ešte dôležitejšie než samotné chytanie zločincov vysporiadanie sa s takýmito mafiánskymi praktikami."

Voličskej základni to nevadí?

Zverejnených je len pár minút z pravdepodobne rozsiahlych rozhovorov, môžeme sa na to pozerať dvoma spôsobmi. Buď tam dokopy nič nie je (lebo ak áno, vytiahli by na nich niečo zaujímavejšie) alebo to chcú stupňovať, a to najlepšie si nechajú na koniec." hovorí Chmelár: "Chcem veriť, že medzi voličmi a voličkami Smeru je veľa slušných ľudí, chcem sa ich spýtať: to vás naozaj neznepokojuje, s kým sa vaši lídri stretávajú? Najodpornejšia časť nahrávky prichádza v okamihu, keď Gašpar mladší radí Robertovi Kaliňákovi, aby všetko zhodili na generála Lučanského, lebo ten už je mŕtvy a nemôže nič potvrdiť alebo vyvrátiť." píše znechutený Chmelár: "Vy všetci teraz jeho pamiatku bez mihnutia oka hodíte cez palubu... tak vo vás nezostala štipka charakteru. Právne sa z toho s najväčšou pravdepodobnosťou vysekajú. Ale morálne sa v tom už dávno utopili."

Je to potvrdené: Jaroslav Paška zomrel v súvislosti s očkovaním na Covid!
Až pitva ukázala, že smrť expolitika Jaroslava Pašku (†67), ktorý zomrel v polovici júla tohto roka, mala súvis s očkovaním proti COVID-19! Šokujúce zistenie, že úmrtie bývalého poslanca parlamentu a člena Slovenskej národnej strany Jaroslava... Čítať ďalej
26 | 10 | 2021 | Jozef Uhlárik

Potrebujeme nových lídrov

Východisko z tohto marazmu je podľa Chmelára jediné: "Musí prísť taký politický, ekonomický a morálny rozklad, že nespokojné masy vygenerujú novú generáciu lídrov mimo psychotického súboja Fica a Matoviča. Hľadajte ich medzi odborníkmi a manažérmi, hľadajte ich medzi technokratmi, ktorí vedia riadiť štát formou krízového manažmentu a vo verejnom záujme. Potrebujeme vládu národnej záchrany, potrebujeme sa zjednotiť a poslať týchto vagabundov, ktorí si medzi sebou vybavujú účty a ničia krajinu, do minulosti. Tí, ktorí to so Slovenskom myslíte dobre, podajte si ruky a vyhrňte si rukávy."