Je to potvrdené: Jaroslav Paška zomrel v súvislosti s očkovaním na Covid!
26 | 10 | 2021 I Jozef Uhlárik

Až pitva ukázala, že smrť expolitika Jaroslava Pašku (†67), ktorý zomrel v polovici júla tohto roka, mala súvis s očkovaním proti COVID-19!

Šokujúce zistenie, že úmrtie bývalého poslanca parlamentu a člena Slovenskej národnej strany Jaroslava Pašku (†67), súvisí s očkovaním proti koronavírusu priniesol portál plus.noviny.sk. Televízii JOJ túto informáciu potvrdil Štátny ústav pre kontrolu liečiv.

Kauzálnu súvislosť úmrtia s očkovaním ŠÚKL uzavrel ako možnú

Jaroslav Paška bol bývalý politik Slovenskej národnej strany, do ktorej vstúpil v roku 1990 a bol aj ministrom školstva za vlády Vladimíra Mečiara. Zomrel vo veku 67 rokov v júli tohto roka. „Štátny ústav prijal v mesiaci júl hlásenie o úmrtí muža s iniciálami J.P vo veku 67 rokov, očkovaného vakcínou Comirnaty. ŠÚKL dané hlásenie následne posúdil, spracoval a zaslal do európskej databázy podozrení na nežiaduce účinky EudraVigilance na základe v tom čase známych informácií,“ uviedol vo svojom stanovisku Štátny ústav pre kontrolu liečiv. Prípad úmrtia Jaroslava Pašku definitívne uzavreli v piatok 22. októbra. 

„Vzhľadom na časovú súvislosť s očkovaním nemožno vylúčiť, že očkovanie prispelo k rozvoju komplikácií základného ochorenia pacienta a k následnému úmrtiu. Kauzálnu súvislosť s očkovaním preto ŠÚKL uzavrel ako možnú,“ uvádza sa okrem iného v správe. Ústavu boli doručené závery patologicko-anatomickej pitvy minulý piatok, na základe ktorých bolo hlásenie doplnené a prípad uzavretý. Štátny ústav ďalej informuje, že po uzavretí prípadu vždy doplní informácie aj do databázy EudraVigilance. „O potvrdených úmrtiach v určitom stupni kauzálnej súvislosti s očkovaním informujeme v týždennej štatistike, nasledujúca bude zverejnená vo štvrtok 28.10.2021,“ dodal ŠÚKL. 

Vo veku 67 rokov zomrel politik Jaroslav Paška
Vo veku 67 rokov zomrel politik Jaroslav Paška. Na sociálnej sieti to uviedla jeho rodina. TASR to potvrdila hovorkyňa SNS Zuzana Škopcová. Čítať ďalej
16 | 07 | 2021 | tasr