Piati obvinení z drogovej trestnej činnosti zostávajú vo väzbe
25 | 10 | 2021 I TASR

Piati obvinení z drogovej trestnej činnosti v rámci septembrovej protidrogovej akcie Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zostávajú vo väzbe. V pondelok o tom rozhodol na neverejnom zasadnutí Najvyšší súd (NS) SR, keď zamietol ich sťažnosti proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), ktorým boli vzatí do väzby. TASR o tom informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Hovorkyňa spresnila, že NS SR zamietol sťažnosti obvinených Tibora G., Petra Š., Mariána Š., Dávida L. a Igora P. "Senát zároveň zrušil napadnuté uznesenie vo výroku, ktorým bol vzatý do väzby obvinený Pavol D. a jeho väzba nebola nahradená dohľadom probačného a mediačného úradníka," podotkla. Pôvodne poslal ŠTS do väzby šiestich obvinených, ale Pavol D. medzitým zomrel. Celkovo bolo v rámci protidrogovej akcie NAKA obvinených 15 ľudí. Skupina mala pôsobiť na území Bratislavského a Trnavského kraja minimálne od roku 2012.

Sme svedkami totálnej deformácie verejného priestoru a spoločnosti zo strany médií
"Priatelia, nedávne najnovšie politické diskusie nás museli presvedčiť o jednom - všetok marazmus, v ktorom sa dnes nachádzame, je výsledkom totálnej deformácie verejného priestoru a spoločnosti zo strany médií." Píše na sociálnej sieti krajská... Čítať ďalej
25 | 10 | 2021 | Ivan Brožík