Michelko si zobral na paškál našich politikov. TOTO si za širák určite nedajú
25 | 10 | 2021 I Jozef Uhlarik

Na Slovensku sa v ostatných dňoch stále niečo deje. Obrovský škandál na ministerstve vedenom Milanom Krajniakom, vzbura Borisa Kollára voči azda všetkým plánovaným reformám, ale aj „zvláštna“ situácia okolo Romany Tabak či ďalších poslancov parlamentu.  To je realita našej súčasnej politickej scény.

Politickú situáciu na Slovensku sa nedarí upokojiť už poriadne dlhý čas. Kým sa politici hašteria, pospolitý ľud stráda a drahota ho kvári na každom kroku. Bude však ešte horšie. Nad tým, akí sú viacerí naši súčasní politici sa v statuse zamýšľa Roman Michelko, spisovateľ, publicista, politológ, youtuber a vydavateľ.

Čo by robil Matovič smerom ku Krajniakovi, ak by bol dnes opozičníkom?

A začal hneď od podlahy, keď si zobral na paškál ministra práce a sociálnych vecí Milana Krajniaka, ktorý rozhodne má problém. „Predstava, že 24 miliónov eur, ktoré zdefraudovali jeho podriadené, zahrá do autu, je politicky krajne naivná. Je jasné, že išlo o dobre organizovanú skupinu, ale teraz sa opozícia aspoň dobre pozrie, aké persony menoval na úrady po brutálnych čistkách,“ píše v úvode Michelko, podľa ktorého nesie za ne Krajniak nesie plnú zodpovednosť a pravdepodobne budeme svedkami jeho odvolávania. „Nechcem si ani len predstaviť, čo by robil Matovič, ak by bol dnes opozičníkom. To by bolo iné harakiri,“ pridáva politológ s tým, že je tu podozrenie, že kauza Pezinok vôbec nemusí byť jediná. „V Centrálnom registri zmlúv je mnoho podivností, okrem iného šialená dotácia pre nechtové štúdio, ktoré vedie údajne Krajniakova dobrá známa. Výška kompenzácii prevyšuje 19 miliónov eur, a zatiaľ nechtové štúdio vyčerpalo niečo vyše 200-tisíc eur,“ prezrádza Michelko ďalšiu veľmi vážnu informáciu. A v kritike politikov pokračuje v parlamente, priamo s jeho šéfom.

Michelko: Dlhé roky sme volili menšie zlo, až sme si zvolili to najväčšie zlo
"Dlhé roky sme volili menšie zlo, až sme si zvolili to najväčšie zlo," hovorí Roman Michelko v online relácii Dialógy, ZVTV, ktorý je zverejnený na stránke youtube. V rozhovore sa politológ Roman Michelko dotkol viacerých tém. Medzi inými opakovane... Čítať ďalej
19 | 08 | 2021 | Gabriela Fedičová
„Boris Kollár sa nám zaťal, nechce podporiť novú súdnu mapu, stratifikáciu, rozumej rušenie nemocníc, dokonca ani reformu domovníka Udaja ohľadom národných parkov. Podľa tvrdenia svojho kamoša Matoviča sa dosť podučil od Sulíka,“ píše Michelko, podľa ktorého sa medzitým jedna reforma definitívne pochovala. „Ministerka spravodlivosti Kolíková, ktorú by Matovič najradšej utopil v lyžičke vody, v podstate súdnu mapu odpískala. Chce síce zrušiť štyri súdy, aby to nebolo totálne fiasko, ale aj tak je to strašná potupa,“ myslí si politológ a vydavateľ. Za rušenie nemocníc podľa neho radi zahlasujú Miroslav Kollár a Tomáš Valášek, takže aj bez Borisa Kollára by to teoreticky šlo. „No a čo potom s ním? Vraj aj tak neodíde, ale bude čakať, kedy ho vyhodia. Celý Boris,“ smeje sa Michelko.
Vďaka Miklošovi sa Matovičove zločiny premlčali, no a ten mu to teraz vracia, šokuje Michelko
Slovenská politická scéna je prakticky stále v pohybe. Nie je mesiaca, ba možno ani týždňa, aby niečo škandalózne nevyplávalo na povrch. Politológ, spisovateľ a publicista Roman Michelko si všimol hneď dve najčerstvejšie... Čítať ďalej
16 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik

Neexistuje taká absurdita, ktorá by sa nedala očakávať od úbohej stvory Tabak

Demonštrácie proti chudobe minulú nedeľu dali podľa Michelka jasné posolstvo - Fico je späť. „Matovič si môže gratulovať, nebyť jeho katastrofálneho správania sa, Fico by nikdy nemal takú silu, akú má dnes. A bude len ďalej rásť. Igor Matovič, ďakujem, že si...,“ odkazuje Michelko šéfovi OĽaNO a vzápätí špekuluje, či sa prestupom primátora Rimavskej Soboty Jozefa Šimka do Sme rodina nechystá Boris Kollár do opozície. To preto, že jeho nová akvizícia spoluorganizuje celonárodný protest. Michelko si ale zobral na paškál aj „milú“ poslankyňu Annu Záborskú za jej nekonečný príbeh o interrupciách. Záborská si vraj takto chce svojou farizejskou hrou iba obhájiť svoju politicky úplne zbytočnú prítomnosť v parlamente.

Ďalšou „perlou“ Michalkovej kritiky je iná poslankyňa parlamentu -  Romana Tabak. Tá vraj zaperlila tým, že vystúpi z klubu OĽaNO ak prejde aj v druhom a treťom čítaní zákon, za ktorý sama zahlasovala. „Neexistuje taká absurdita, ktorá by sa nedala očakávať od tejto úbohej stvory, ale napriek všetkému ešte stále dokáže prekvapiť,“ srší Michalko humorom na jej adresu, ktorú dokonca nazýva parlamentná Sheila. To preto, že sa vyhrážala poslancovi fyzickou inzultáciou. „Vďaka ti, Igor Matovič, to, koho si priviedol do parlamentu, naozaj nemá obdobu. Ale však vieme, že si si vyberal pokiaľ možno seberovných,“ končí Roman Michelko opäť s poriadnou dávkou humoru svoj status.
Roman Michelko: Ľudia už nedovolia, aby im politici skákali po hlave. Chápu, že sú klamaní a zavádzaní!
Sú Igor Matovič a Boris Kollár skutoční bojovníci za referendum? Podľa Romana Michelka nie sú ničím iným, ako pokrytci. Ich reakcie sú krajne falošné. Predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič a dokonca ani šéf poslaneckého klubu Michal Šipoš nepoznajú... Čítať ďalej
12 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová