NS SR naďalej nevytýčil odvolací termín v kauze kontroverzných šekov M. Kotlebu
25 | 10 | 2021 I TASR

Najvyšší súd (NS) SR naďalej nevytýčil odvolací termín v kauze rozdávania kontroverzných šekov predsedom ĽSNS Marianom Kotlebom v hodnote 1488 eur chudobným rodinám. TASR to potvrdila hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

"Termín zasadnutia v predmetnej veci nie je určený," uviedla Važanová. Špecializovaný trestný súd (ŠTS) Kotlebu neprávoplatne odsúdil na štyri roky a štyri mesiace odňatia slobody vlani v októbri. Tie by si mal Kotleba odpykať v ústave s minimálnym stupňom stráženia. Sudkyňa ho vtedy uznala za vinného zo zločinu podpory a propagácie skupín smerujúcich k potláčaniu základných práv a slobôd. Kotleba rozdával kontroverzné šeky v hodnote 1488 eur 14. marca 2017, teda v deň výročia vyhlásenia Slovenského štátu. Trom rodinám ich odovzdal v sídle Obchodnej akadémie v Banskej Bystrici. Znalci pred ŠTS potvrdili, že čísla 14 a 88 sú medzinárodnou šifrou medzi extrémnymi pravičiarmi.

Nicholsonovej syn má Covid. Europoslankyňa to využila na obrovské promo pre vakcínu
Pri sledovaní húževnatosti niektorých poslancov a europoslancov pri propagovaní očkovania sa človek ťažko ubráni pocitu, že to, čo robia, nerobia zadarmo. Jednou z takých je aj Lucia Ďuriš Nicholsonová. Nevynechá žiadnu príležitosť robiť nadprácu... Čítať ďalej
25 | 10 | 2021 | Petra Demková